Spor Twente kayıpsız ilerliyor

Twente kayıpsız ilerliyor

Paylaş
Twente kayıpsız ilerliyor

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin 3. haftasında NEC Nijmegen deplasmanından 3-1'lik galibiyetle ayrılan FC Twente liderliğini sürdürdü

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Perşembe günü Bursapor’u ağırlayacak olan FC Twente, bu sonuçla puanını 9’a çıkardı.

Eredivisie’nin diğer şampiyon adayları Ajax ve PSV Eindhoven de haftayı 3’er puanla kapadı. Ajax evinde NAC Breda’yı 5-0 yenerken, PSV Groningen deplasmanından 3 puanı 3-1’lik galibiyetle aldı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Bursapor’a 3-1 mağlup olarak moral bozukluğu yaşayan Twente, NEC Nijmegen deplasmında ilk yarıda bulduğu gollerle galibiyete ulaştı.

Maçın özellikle ilk yarısında etkili bir oyun ortaya koyan Twente’ye galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Luc Castaignos, 22. dakikada Dmitry Bulykin ve 42. dakikada penaltıdan Leroy Fer atarken, NEC Nijmegen’in tek golü 77. dakikada Evander Sado’nun ayağından geldi.

AJAX GOLE BOĞDU

Ligin güçlü ekiplerinden Ajax da aldığı farklı galibiyetlere bir yenisini daha ekledi. Evinde ağırladığı NAC Breda karşısında baskılı bir oyun ortaya koyan başkent Amsterdam ekibi, maçtan 5-0’lık galibiyetle ayrıldı. Ajax galibiyete, 2 ve 91. dakikada Siem de Jong, 40 ve 49. dakikada Tobias Sana ve 11. dakikada yeni transferi Nilas Moisander;in attığı gollerle ulaştı.

Bu sonuçla puanını 7’ye yükselten Ajax,ikinci sıradaki yerini korudu. Eredivisie’nin bir başka şampiyon adayı PSV de, haftayı 3 puanla kapattı.

Ligin ilk haftasında aldığı şok mağlubiyetin yarasını çabuk saran Eindhoven temsilcisi, güçlü rakibi Groningen’i 3-1 yenerek üç maç sonunda puanını 6’ya çıkardı.

Groningen deplasmanında rahat bir galibiyet alan PSV’nin gollerini 38. dakikada Atiba Hutchinson, 72. dakikada Dries Mertens ve 84. Dakikada Memphis Depay atarken, evsahibi ekibin tek golü 89. Dakikada Mitcell Schet’in ayağından geldi.

TOPLU SONUÇLAR

RKC Waalwijk-Roda JC Kerkrade: 1-0
Utrecht-Zwolle: 1-1
VVV-Venlo-ADO Den Haag: 2-4
Ajax-NAC Breda: 5-0
AZ Alkmaar-Heerenveen: 0-0
Heracles Almelo-Feyenoord: 1-2
NEC-Twente: 1-3
Willem II-Vitesse: 0-2
Groningen-PSV: 1-3.

Haberin Devamı