Bilim - Teknoloji Twitter'dan 'gece nöbeti'
Paylaş
Twitter'dan 'gece nöbeti'

Kullanıcılarının göz sağlığının bozulmamasına önem veren Twitter, platformu üzerinden gece vakti paylaşım yapanların daha rahat etmesini sağlayacak

Android mobil uygulaması için geçen yıl temmuzda gece modu sunan Twitter, şimdi de bu işlevini masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara getirmek niyetinde. Hali hazırda benzer işlevi sunan bir üçüncü parti Chrome eklentisi bulunsa da şirket bunu kendisi sunmak istiyor gibi gözüküyor.

shiftdelete.net'in haberine göre, Twitter tarafından testlerine resmen başlanan gece modu ile platformun işlevlerinde hiçbir değişiklik olmazken, sadece gecenin bir vakti tweet atarken site gözleri daha az yoracak bir hal alıyor. En önemlisi ise beyazların yerini koyu gri renginin alıyor olması.

Şimdilik sınırlı sayıdaki kullanıcı ile test edilen gece modu işlevini aktif etmek için profil fotoğrafına tıklamak ve açılan listeden gece modu sekmesini seçmek yeterli oluyor.

İşlevin herkes için ne zaman sunulacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmazken Twitter'ın artık kullanıcıları çok da bekletmeyeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı