Yaşam Twitter '@' sembolünü kaldırıyor!

Twitter '@' sembolünü kaldırıyor!

Paylaş
Twitter '@' sembolünü kaldırıyor!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter radikal bir kararla '@' kullanımını sonlandırmaya hazırlanıyor

Kullanıcıların birbirleriyle temasa geçmesini sağlayan ve @xx yazmak suretiyle kullanıcıları birbirine bağlayan @ (İngilizce 'at' - Türkçe okunuşu 'et') sembolü kaldırılıyor. Android platformu üzerinde denemeler yapan Twitter'ın '@'siz formatının görüntüleri de internete düştü.

Twitter'ın üst düzey isimlerinden Vivian Schiller, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Twitter'ın hashtag ve mention(@) kullanımları üzerinde çalışma yaptıklarını doğrularken, siteye yeni üye olanların bu sembolleri kullanmakta sıkıntı çektiğine dikkat çekti ve yeni bir düzenlemenin şart olduğunu kaydetti.

PEKİ SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Bu konuda yapılmış resmi bir açıklama henüz yok ama tahminler şu yönde: Halen Facebook'ta kullanılan sistemin bir benzeri olacak... Yani Twitter'da mesaj göndermek istediğiniz kişiye örneğin @charlie diye yazarken, tıpkı Facebook'ta olduğu gibi isim tamamlama sistemi devreye girerek, mesajın gideceği kişinin gerçek ismi 'Charlie Warzel' olarak mesaj kutusunda görülecek. Facebook'taki bu uygulamanın örneği şöyle:



Twitter'da ise @'siz mesajlar şu şekilde görünecek:


Haberin Devamı