Bilim - Teknoloji Twitter'da büyük yasaklama operasyonu!
Paylaş
Twitter'da büyük yasaklama operasyonu!

Twitter bugün sıra dışı bir yasaklama olayına imza attı. Birçok kullanıcının mobil cihazları üzerinden Twitter'a erişememelerine neden olan bu yasak kimleri etkiliyor? Sorunu aşmak için ne yapmak gerekli?

Mikroblog hizmeti Twitter, kısa denilebilecek bir süreçte çok ciddi bir başarıya imza attı. Bu başarının arkasındaki en büyük paylardan biri mobil cihazlara ait. Ancak bugün yaşanan bir sorun, Twitter hesaplarına mobil cihazlar üzerinden bağlanan binlerce kullanıcının canını sıktı.

Haberin Devamı

Twitter yüzlerce uygulamanın Twitter'daki yetkisini iptal etti. Bu uygulamalar arasında web tabanlı içerikler, bilgisayar ve mobil cihaz istemcileri de yer alıyordu. Yasaklanan yazılımların Twitter üzerinden veri çekmesi veya göndermesi engellendi. Durum böyle olunca kullanıcılar eskiden sorunsuz kullandıkları yazılımlar ile Twitter'a erişemedi.

Yasaklanan yazılımlar arasında Android, iPhone ve BlackBerry sürümleri de bulunan UberTwitter, Twitdroyd ve UberCurrent gibi popüler istemcilerin de yer alması, sorundan etkilenen kullanıcıların sayısını bir hayli artırdı. Binlerce kullanıcısı bulunan yazılımların yasaklanması konusunda Twitter'dan yapılan açıklamada Twitter güvenlik ve API kurallarının ihlal edilmesi gerekçe olarak gösterilmiş. Şu ana kadar sadece UberMedia ile temasa geçebildiklerini belirten Twitter ekibi, ihlallerin düzeltilmesiyle yasakların bir an önce kaldırılacağına inandıklarını belirtmiş.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.