Yaşam Twitter'da sansürsüz doğum

Twitter'da sansürsüz doğum

Paylaş
Twitter'da sansürsüz doğum

ABD'de Ruth Iorio isimli kadın, oğlu Nye'nin evde gerçekleşen doğumunu sosyal medyadan hem mesajlarla hem de fotoğraflarla paylaştı

Los Angeles’ta yaşayan 34 yaşındaki yazar Ruth Iorio, oğlunun evde gerçekleşen doğumunu, öncesi ve sonrasıyla Twitter, Instagram hesaplarından paylaştı. Dokuz ay boyunca hamileliğini de paylaşan anne, 26 Aralık günü evindeki küvette çekilen fotoğrafını “Suyum geldi” diye yayınladı.

Haberin Devamı

Doğum yaklaşık 12 saat sürdü. Ruth, otosansür uygulamadan, ara ara küfürlü mesajlar da yazarak doğum sancılarından bahsetti. Doğum sonrası çekilen çıplak fotoğrafını ve ebelerden birinin tuttuğu kanlı plansenta görüntüsünü de yayınladı. Bebeğinin fotoğrafını, “Nye Soledad Iorio. 3 kilo 600 gram ağırlığında. 26 Aralık 2013’te doğdu. Kocam Jaret’in on iki saat süren çılgın doğumda nasıl yardım ettiğinden bahsetmiş miydim” tweet’iyle paylaştı. Huffington Post’a verdiği röportajda “Bu eşsiz tecrübeyi olduğu gibi yansıtmak istedim” dedi.

Iorio’nun paylaşımları sosyal medyayı ikiye böldü. Kimi “Bize ne senin doğumunun ayrıntılarından” derken, bazıları da “Çok cesur bir annesin” diye övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı