Siyaset 'Twitter'ı savunmak size mi kaldı?'
Paylaş
'Twitter'ı savunmak size mi kaldı?'

Keçiören'de konuşan Başbakan Erdoğan; "Bir Twitter'ın savunmasını yapmak bu ülkenin köşe yazarlarına mı kaldı ya hale bak. Bu ülkenin milletine, devletine, başbakanına 'Başçalan' diyen ahlaksızlara karşı, bunları savunmak kime kaldı ya?" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Ankara Keçiören'de düzenlenen mitingde halka seslendi.

Bazılarının son zamanlarda televizyonlara çıkarak kendisiyle ilgili 'diktatör, tek adam' gibi yakıştırmalar yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, "Vicdanınıza yazık. Siz diktatör görmediniz. Bu ülkede Erdoğan diktatör olacak sen de böyle konuşacaksın? Kaçacak delik ararsın, delik. Erdoğan'a küfredeceksin, hakaret edeceksin ve utanmadan, sıkılmadan 'diktatör' diyeceksin. Nasıl diktatörse bu? Neymiş bu ara tweetler kesilmiş. Bizim mahremimize, bizim ahlak kurallarımıza ve bizim, affedersin, yalan yanlış ifadelerle yakıştırmalarla, kalkıp da tweet atıp, bunları uyarmamıza rağmen kaldırmayanlara, bunlara karşı, bu tweet'e uyardığımız halde Twitter merkezi buna hala yasak getirmiyor.

Şimdi böyle bir olaya, yola gelene kadar ben 'Hayır' dedim siz ne diyorsunuz. Mesele bitmiştir. Benim için kararı veren yer burası, millet. Televizyonlara çıkıyorlar, milletle birlikte yaşamayan, milletin dilini konuşmayan birkaç kişi çıkıyor, televizyonlarda aynen şunu söylüyorlar 'AK Parti, Erdoğan prestij kaybediyor' Bizim prestijimiz ne sizin nezdinizde ne Avrupalının nezdinde ne şunun nezdinde ne bunun nezdinde, biz halkın ve Hakk'ın nezdindeki prestijimize bakıyoruz. Bizim farkımız bu. AK Parti sizinle iktidar olmadı. Bir Twitter'ın savunmasını yapmak bu ülkenin köşe yazarlarına mı kaldı ya hale bak. Bu ülkenin milletine, devletine, başbakanına 'Başçalan' diyen ahlaksızlara karşı, bunları savunmak kime kaldı ya? Benim bakanıma kalkacak 'hırsız' diyecek, başbakanına 'hırsız' diyecek bunu savunmak ona mı kaldı ya. Buyurun sandığa gidiyoruz" diye konuştu.

"ARKADAN NAL TOPLUYOR, NAL"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan şunları söyledi, "Zaten kendisi ne dedi: 'Hırsızdan başbakan olmaz' dedi. Hayatında herhalde tek doğru sözü bu. Doğru, olmaz. 5 yıl oldu genel başkan olalı, üç seçime girdi, üçünde de arkadan nal topluyor, nal. İşte sen hırsız olduğun için başbakan olamıyorsun. Çünkü SSK'yı sömürdün, senin döneminde SSK'daki yolsuzlukları biliyoruz. "Rahşan affından" yırtarak işi kurtardın. Eczanelerde ilaç bulamıyorduk, SSK'nın eczanesinden dışarıdaki eczanelerden zaten alışveriş yapamazsın."

"KUŞ UÇURMAYACAĞIZ KUŞ"

Başbakan Erdoğan, seçim sandıklara sahip çıkılmasını isteyerek, oy pusulasında AK Parti'nin 10'uncu sırada olduğunu hatırlattı. Seçmenleri oy kullanırken dikkatli olmaları yönünde uyaran Erdoğan; "Yazmak, çizmek yok, aman dikkat. Bu haşhaşiler aldatırlar. Sakın oyuna gelmeyin. Ama ben bu idraki, bu şuuru gördükten sonra Allah'ın izniyle hiç endişem yok, bunu başaracağız. Müşahitlerden ve sandık kurulu üyelerinden de sandıklara sahip çıkmalarını istiyorum. Kuş uçurtmayacağız, kuş" diye konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı ve AK Parti'nin tekrar adayı olan Mustafa Ak ile eserleri artırarak yola devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, "Ankara'ya yavaşlar yakışmaz, çalışkanlar yakışır. Hele CHP hiç yakışmaz" ifadesini kullandı.

DHA

Haberin Devamı