Spor Tyson Fury: Anthony Joshua'yı tek elimle döverim

Tyson Fury: Anthony Joshua'yı tek elimle döverim

Paylaş
Tyson Fury: Anthony Joshua'yı tek elimle döverim

Tyson Fury, kendisine meydan okuyan Anthony Joshua'ya sosyal medya hesabından cevap verdi.

Vladimir Kliçko'yu yendikten sonra boksu bıraktığını açıklayan Tyson Fury, Anthony Joshua'nın kendisine meydan okumasına alaycı sözler ile karşılık verdi. Tyson Fury, Anthony Joshua için "Tek elimle döverim" diyerek teklifini kabul etti.

Geçtiğimiz günlerde Wladimir Klitschko'yu nakavt eden Anthony Joshua zaferin ardından Tyson Fury'ye meydan okudu. Bu teklife cevap ise gecikmedi ve Tyson Fury "Hadi dans edelim" diyerek teklifini kabul ettiğini açıkladı

İKİSİ DE HİÇ YENİLMEDİ


Wembley'de 11. raundda Klitschko'yu nakavt eden Joshua maç sonunda Tyson Fury'yi dövüşe davet etti. 19 müsabakadır yenilmeyen Joshua 90 bin izleyici karşısında zaferin tadını çıkarırken WBA kemerinin de sahibi oldu. 28 yaşındaki Tyson Fury de yenilgisiz durumda.

25 dövüşte 18 nakavtı bulunan Fury, sağlık problemleri nedeniyle 2015'de Klitschko'yla yaptığı maçtan bu yana boks yapmıyor. Şu anda boks lisansı da bulunmayan Fury buna rağmen Twitter'dan Joshua'nın meydana okumasına 'Hadi dans edelim' diyerek olumlu yanıt verdi. Peki Tyson Fury kimdir?


Anthony Joshua - Vladimir (Kliçko) Klitschko maçını kim kazandı? İşte nakavt anı!

TYSON FURY KİMDİR?


Tyson Luke Fury 12 Ağustos 1988, Manchester doğumlu Britanyalı profesyonel boksör, geçen sene emekli olduğunu açıklamıştı. Kasım 2015'te, uzun süredir şampiyon olan Wladimir Klitschko'yu yenerek WBA, IBF, WBO, The Ring ve IBO bütünleşik ağır siklet boks şampiyonu olmuştur.
Başta İrlanda'yı Olimpiyat Oyunları'nda temsil etme talebi reddedilen Tyson Fury, daha sonraları soy ağacını Belfast ve Galway'deki akrabalarına dayandırmayı başarınca Olimpiyatlar'da hem Büyük Britanya hem İrlanda'yı temsil etme hakkı kazandı. Tyson Fury, İngiltere'yi ve İrlanda'yı amatör olarak temsil etti ve 2008'de ABA şampiyonasını kazanarak aynı yıl profesyonel oldu. O günden sonra Britanya Boks Denetim Kurulu ağır siklet unvanını iki kez elinde tutan Tyson Fury, İngiliz, Avrupa, İngiliz Milletler Topluluğu ve İrlanda ağır siklet unvanlarına da erişti.

Tyson Fury, her ne kadar dünya çapında kazandığı unvandan sonra BBC tarafından 2015 yılı Yılın Sporcusu son listesinde aday gösterilse de, medya tarafından "cinsiyetçi ve homofobik" demeçleri nedeniyle geniş çapta tepkiler topladı.



TYSON FURY'NİN BOKS KARİYERİ

Toplam maç: 25
Galibiyet: 25
Nakavtla: galibiyet 18
Yenilgi: 0
Unvanları: WBA, IBF, WBO, The Ring ve IBO Dünya Ağır sıklet Boks Şampiyonu

Haberin Devamı