Yaşam Uber'in Değeri 50 Milyar Doları Aştı

Uber'in Değeri 50 Milyar Doları Aştı

Paylaş
Uber'in Değeri 50 Milyar Doları Aştı

İnternet üzerinden özel taksi servisi veren ve faaliyet gösterdiği ülkelerde taksicilerden büyük tepki gören Uber, 1.

Uberin Değeri 50 Milyar Doları Aştı

Uber

Haberin Devamı

Uber aslında basit bir iş için aracılık yapıyor. Otomobiliyle taksi servisi vermek isteyenleri işe alıp bu şoförleri şehirde bir yerden bir yere gitmek için taksi arayanlara yönlendiriyor. Yolcular da bu uygulma sayesinde anında taksi bulmak, daha konforlu yolculuk etmek ve indirimler kazanmak hatta ceplerinde hiç nakit olmasa da, taksiye binebilmek gibi avantajlara sahip oluyorlar zira yolcu ile şoför arasındaki para alışverişi mobil uygulamadaki hesapları üzerinden gerçekleşiyor.

Ancak dünyanın pek çok şehrinde, taksiciler Uber’in işlerine darbe vurduğunu dile getirerek isyan ederken, bazı şehirlerde de servisin şoförlerinin genç kadın yolcularına tecavüz etmeye kalkışması gibi olaylar şirketin başını son derece ağrıtıyor. Yine de firma yatırımcıların hala en büyük gözdelerinden biri. Uber’in yeni nesil lojistik hizmetlerinde önemli bir fırsat olarak gören yatırımcılar firmaya para yağdırmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Uber’in son fon bulma girişiminden 1.5 milyar dolarlık fon yarattığını duyurması da şirketin değerinin 50 milyar doları aşmasıyla sonuçlandı. Böylece Uber artık, 1,5 milyar kullanıcısı olan Facebook ile aynı lige yükselmiş oldu.