Gündem Üç ayaklı Kaju'ya ne oldu?

Üç ayaklı Kaju'ya ne oldu?

Paylaş
Üç ayaklı Kaju'ya ne oldu?

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, 'Kaju' adlı köpeğin belediye çalışanları tarafından zehirlendiğini savunan bir grup basın açıklaması yaptı. Olayla ilgili İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da yazılı basın açıklaması yaparak sorumluların bulunmasını istediklerini dile getirdi. Belediye iddiayı reddetti

Bornova Belediyesi hizmet binası önünde bugün öğle saatlerinde toplanan bir grup hayvan sever, öldürüldüğü iddia edilen "Kaju" adlı köpeğin fotoğrafını yakalarında taşıdı. Gruptakilerden bazıları ise köpek resmi çizdi.

Grup adına basın açıklamasını Meral Aslan yaptı. ’Kaju’ adlı köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü bundan da yerel idarecilerin sorumlu olduğunu savundu. Aslan, "Ölen köpeğin yasını tutuyoruz. Kaju da meçhule uğurlandı. 2015 yılı Türkiye’sinde hala köpek zehirlenmeleri, hayvan tecavüzleri, görevli kurumlar eliyle işlenmiş hayvan cinayetleri var. Üzücü olan bu görevli kurumların görevlerinin hayvanları korumak ve onları yaşatmak olmasıyken bu cinayetlere sebep olmasıdır. 9 Temmuz günü ölüsü bulunan ’Kaju’ya bunu yapanların cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

BARO’DAN DA TEPKİ

Aynı konuyla ilgili İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da yazılı basın açıklaması yaptı. Bir süredir üç bacaklı bir köpeğin yasını tuttuklarını dile getiren Özcan, "Bizler hayvan severler olarak hiçbir canlıyı birbirinden ayırt etmiyoruz, insan da hayvan da aynı yaşam hakkına ve özgürlüğüne sahiptir. Yasanın yüklediği görevi yerine getirmeyen kurumları ve çalışanlarını bugün yaptığımız gibi Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etmek dışında başvurabileceğimiz bir yolumuz yok.

Bu başvurumuzun da yargı denetim mekanizmalarını harekete geçirerek görevini kötüye kullanan Bornova Belediyesi Veteriner İşleri ve personelinin cezalandırılmasını diliyoruz. İzmir Barosu olarak, Urla’da aracının arkasında Kangal köpeğini sürükleyen kişi hakkında yapılan şikayetle ilgili ceza davasının açılmış olduğunu ve Ege Üniversitesi bahçesinde yapılan toplu zehirlemelere ve Çiğli’de polis memuru tarafından kurşunlanan köpeğe dair şikayetleri takip ettiğimizi; Kaju için yaptığımız suç duyurusunun da sorumlular cezalarını çekene dek peşinde olacağımızı sayın hayvan severlere değerli kamuoyuna saygıyla bildiririz" diye konuştu.
Belediye yetkilileri köpeği kendilerinin zehirlediği iddialarının asılsız olduğunu, kimin yaptığını belirlemek için soruşturma başlattıklarını bildirdi.

DHA