Beden Sağlığı Üç aydan uzun süren ve dinlenmek ile geçmeyen bel ağrısına dikkat!

Üç aydan uzun süren ve dinlenmek ile geçmeyen bel ağrısına dikkat!

Paylaş
Üç aydan uzun süren ve dinlenmek ile geçmeyen bel ağrısına dikkat!

İnflamatuvar bel ağrısında erken tanının önemine dikkat çeken uzmanlar, 40 yaşın altında ve 3 aydan uzun süren bel ağrısı yaşayan kişileri, bir romatoloji uzmanına gitmeleri konusunda uyarıyor

Günümüzde inflamatuvar (iltihabi) bel ağrısı sıklıkla mekanik bel ağrısıyla karıştırılıyor. İnflamatuvar bel ağrısını mekanik bel ağrısından ayıran önemli farklılıklar bulunuyor. İnflamatuvar bel ağrısı ağırlıklı olarak 40 yaşın altındaki kişilerde görülüri ağrılar üç aydan uzun sürer ve istirahatla geçmez.

Haberin Devamı

NASIL AYIRT EDİLİR?

Bel ağrısının özellikle gecenin ikinci yarısından itibaren hastaları uyandırması ve hastaların sabahları 30 dakikadan uzun süren tutukluk yaşamaları da inflamatuvar bel ağrısı belirtileri arasında yer alıyor. İnflamatuvar bel ağrısının etkileri zamanla daha da kötüleşebileceğinden uzmanlar erken tanının önemine dikkat çekiyor.

KALICI OLABİLİYOR

Hastaların hayatını duygusal, fiziksel ve sosyal açılardan olumsuz etkileyen inflamatuvar bel ağrısı uzun dönemli veya kalıcı olabiliyor. İnflamatuvar bel ağrısı, mekanik bel ağrısının tersine istirahatle artar, egzersiz ve fiziksel aktivite ile azalır. Mekanik bel ağrısı genellikle “zonklama” veya “acıma” olarak tanımlanıyor. Mekanik bel ağrıları hareketle kötüleşirken istirahat ettikçe düzelir ve genellikle zorlanma veya yaralanmalardan kaynaklanır.

Haberin Devamı

DOĞRU TANI ÇOK ÖNEMLİ

Uzmanlar mekanik ve inflamatuvar bel ağrısı ayrımının mümkün olan en kısa sürede yapılarak doğru tanının konulmasının önemli olduğunu ve hastaların bir romatoloji uzmanına başvurmaları gerektiğini vurguluyor.

Bel ağrısına ilişkin detaylı bilgi için www.belagrisinasirtinidonme.com adresini ziyaret edebilirsiniz.