Türkiye (Son Dakika) Üç çocuk ölüme böyle gitti!

Üç çocuk ölüme böyle gitti!

Paylaş
Üç çocuk ölüme böyle gitti!

Erzurum'da geçtiğimiz Ağustos'ta paraları kalmadığı için evlerine yürüyerek dönerken kamyonetin çarpması sonucu el ele can veren 3 çocuğun ölümüyle ilgili sürücü İlhami Bıyıklı ilk kez hakim karşısına çıktı

Kaza ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda yaşları 9 ile 12 arasında değişen Canpolat Atmaca, Kadir Atmaca ve Ali Eren’in yola aniden çıktıkları için birinci derece kusurlu olduklarına dikkat çekilirken, şoför İlhami Bıyıklı ise ikinci derece kusurlu bulundu.

Haberin Devamı

Kaza, geçtiğimiz 1 Ağustos günü saat 15.30 sıralarında Kars- Erzurum karayolu üzerinde Hamamderesi’nde meydana geldi. Karayazı’dan Erzurum’a gelmekte olan İlhami Bıyıklı yönetimindeki PTT Genel Müdürlüğü’ne ait kamyonet, yaşları 9 ile 12 arasında değişen Kadir Atmaca, amcasının oğlu Canpolat Atmaca ve komşuları Ali Eren Düzgün’e çarptı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13169","13169","201311","13169-80898.jpg","Ölüme gitmeden önceki son görüntüleri");

Çocuklardan biri kaza yerinde, 2’si ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan sürücü İlhami Bıyıklı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaza kurbanı 3 çocuk ise gözyaşları arasında toprağa verildi.

ÇOCUKLAR BİRİNCİ DERECEDE KUSURLU

Yüzmek için gittikleri tesisten çıktıktan sonra karayolunda yürümeleri bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamarası tarafından kaydedilen çocukların 3 kilometre yol aldıktan sonra kazada ölmeleriyle ilgili olarak yargılanan İlhami Bıyıklı ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kaza ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporuna göre, yaya olan çocukların birden yola çıkmaları nedeniyle birinci derecede kusurlu olduklarına dikkat çekildi. Yine bilirkişi raporuna göre, lhami Bıyıklı’nın ise ’sürücüler araçlarının hızını yük ve teknik özelliklerine görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak zorundadır’ kuralını ihlal ettiği için ikinci derecede kusurlu olduğu belirtildi.

"ÖNÜME FIRLADILAR"

Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan 3-15 yıl arasında hapis cezası istenen İlhami Bıyıklı, "Erzurum’a gelirken orta refüjde olan çocukları görünce ayağımı gazdan çektim. Çocuklar yolun ortasında durdu ve bana yol verdi. Bunun üzerine tekrar gaza basarak yolun sağından devam etmek istedim. Çocuklara yaklaştığımda aniden önüme fırladılar.

Sağa doğru kaçtım ama kurtaramadım. Bu nedenle su kanalına doğru düştüm. Kazanın olduğu yer rampaydı ve hızım 65-70 kilometreydi. Radara yakalanmamak için hızım 90’a çıkmamıştı. Vicdanen rahatsızım. Çocukların ailesinden özür diliyorum" diye konuştu.
Aileler, İlhami Bıyıklı’dan şikayetçi olduklarını belirtirken, mahkeme sürücünün tutukluluk durumunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

DHA