Siyaset Üç kuvvet komutanı değişiyor
Paylaş
Üç kuvvet komutanı değişiyor

Cumhurbaşkanı Gül, 15 gün sonra toplanacak YAŞ için Başbakan ve Genelkurmay Başkanı ile toplantı yaptı. Bu yıl üç kuvvet komutanı birden değişecek

Türk Silahlı Kuvvetlerinde terfi, tayin ve emekliliklerin ele alınacağı Yüksek Askeri Şura toplantısı 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15 gün sonra toplanacak YAŞ için Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner ile görüştü.

Bu yılki YAŞ toplantısı ile birlikte en az üç kuvvet komutanı değişecek. Kara ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanı yerlerini yeni isimlere bırakacak. Hava Kuvvetlerinde ise durum henüz netleşmedi.

KARADA YENİ KOMUTAN ÖZEL

Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu’nun emekliye ayrılmasıyla bu göreve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit’in emekliliği nedeniyle de, bu göreve Donanma Komutanı Murat Bilgel’in getirilmesi bekleniyor.

Balyoz tutuklamaları sonucu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay’ın görev süresinin bir yıl uzatılması, ya da bu yıl Orgeneral olması beklenen Korgeneral Mehmet Erten’in doğrudan göreve gelmesi olasılıklar içinde bulunuyor.

Jandarmaya ise muhtemelen, halen Ordu Komutanı olan bir isim atanacak.

14 TUTUKLUNUN DURUMU

TSK’da, halen 43 isim de tutuklu bulunuyor. 43 tutukludan 14’ü bu yılki YAŞ listesinde yer alıyor. TSK Personel yasasına göre, haklarında açılan dava kapsamında tutuklananlar, daha sonra salıverilseler dahi terfi edemiyor.

YAŞ’ta durumları ele alınıp, emekliye sevk edilmeleri de gündemde olan 14 tutuklu isim şöyle: Korgeneral Nejat Bek, Korgeneral Korkut Özarslan, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral Korcan Pulatsü, Korgeneral Ziya Güler, Tümgeneral Abdullah Dalay, Tümgeneral Salim Erkal Bektaş, Tümgeneral Ahmet Yavuz, Tümgeneral İhsan Balabanlı, Tümamiral Mücahit Şişlioğlu, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tuğamiral Ahmet Türkmen, Tuğgeneral Kasım Erdem ve Tuğgeneral Ali Aydın…

Haberin Devamı