Gündem Üç mahallesinda sokağa çıkma yasağı bulunan Silvan'da olaylı gün

Üç mahallesinda sokağa çıkma yasağı bulunan Silvan'da olaylı gün

Paylaş
Üç mahallesinda sokağa çıkma yasağı bulunan Silvan'da olaylı gün

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Silvan İlçesi'nde, bugün yasak kararını düdük çalarak protesto edip yürüyüş yapan gruba polis, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylar sırasında polise taş atan 23 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde geçen salı günü saat 05.00’den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde PKK’lı teröristlerin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle giden polis ekiplerine teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çatışmalar çıktı. Çatışmalarda bugüne kadar Özel Harekat polis memuru Necmi Çakır şehit olurken, 4 kişi de öldü.

Haberin Devamı

PROTESTODA OLAYLAR ÇIKTI

Silvan’da yasak kararını protesto etmek için Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup, düdük çalarak yürüyüşe geçti. Polisin dağılmalarını istediği grup, yürüyüşe devam edince, gaz bombası ve TOMA’lardan tazyikli suyla müdahale edildi. Gruptakilerin de polise taş atması üzerine bir süre olaylar yaşandı. Polis, olaylara karışıp taş atan 23 kişiyi gözaltına aldı. Bu sırada hafta sonu kurslarına giden öğrenciler de olaylar arasında kalarak zor anlar yaşadı.

OPERASYON SÜRÜYOR

Güvenlik güçleri sokağa çıkma yasağı süren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde PKK’lılara operasyonları da devam ediyor. Mahallelerde silah ve patlama sesleri yükselirken, ilçeye giriş ve çıkışlarda kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

DHA