Yüzyıllar boyunca antibiyotik niyetine kullanılan sarımsak büyüklerimizin ilacıydı. Eğer siz de ilaç almak istemiyorsanız şifayı bu tariflerde arayabilirsiniz. Üç şifalı anneanne tarifi için buyursunlar; * Bir adet orta boy soğan* 2 diş çiğ sarımsak* 2 bardak su Suyu tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine doğradığınız sarımsak ve soğanları katın ve 15 dakika kaynatın ve süzün. Günde 3,4 kez olabildiğince sıcak içmeye çalışın. 500 gr çiğ sarımsak1,5 litre su1 kg taze limon suyu Sarımsakları robottan geçirin ve cam kavanozun içine alın. Limon suyu ve 1,5 litre suyu karıştırın. Ardından bu karışımı cam kavanozun içine ekleyin. Kavanozun ağzını kapatın ve ışık almayan bir yerde 3 gün saklayın. Günde 3, 4 yemek kaşığı tüketin. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı1 çay bardağı sızma zeytinyağıBir avuç doğranmış taze sarımsak. Hindistan cevizi yağını tavada eritin. Eridikten sonra üzerine zeytinyağını ilave edin. Bir iki dakika sonra sarımsakları da tavaya alın. Üç dakika kavurduktan sonra bir kaba alın ve blender’dan geçirin. Karışımı ağzı kapalı bir kaba koyun. Hazırladığınız kremi küçük yaralar için kullanabilirsiniz.