Merkez UCLG-MEWA’nın Sosyal İçerme Komitesi Mersin’de toplandı

UCLG-MEWA’nın Sosyal İçerme Komitesi Mersin’de toplandı

Paylaş
UCLG-MEWA’nın Sosyal İçerme Komitesi Mersin’de toplandı

UCLG-MEWA’nın Sosyal İçerme Komitesi Mersin’de toplandı

MERSİN, (DHA) - MERSİN’de, dünya genelindeki yerel yönetimleri bir şemsiye altında toplayan UCLG’nin 9 bölge teşkilatından biri olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’nın (UCLG-MEWA) Sosyal İçerme Komitesi Başkanlık Divanı Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ev sahipliğinde gerçekleşti.
UCLG-MEWA’da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlığını yaptığı Sosyal İçerme Komitesi Başkanlık Divanı toplantısı, Başkan Seçer’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Sosyal İçerme Komitesi’nde dezavantajlı gruplar için önemli çalışmalar yapacaklarını, yeni kararlar alarak yeni politikalar oluşturacaklarını vurgulayan Seçer, "Temel amacımız sosyal içerme kavramının da içeriği olan bu kitleleri topluma entegre etmek, etkin yurttaş haline getirmek. Kentlerimizi yöneten başkanlar, siyasetçiler olarak onların yaşamlarını kolaylaştıracak yeni yasalar yapmak, yeni kararlar almak ve yeni politikalar üretmek bizim görevimiz olacak. Umut ediyorum bunu hep beraber başaracağız" dedi.
Başkan Seçer, Sosyal İçerme Komitesi’nin odak noktası olan kadın, çocuk, engelli ve mülteciler gibi dezavantajlı gruplar için önemli çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi olarak dezavantajlı grupları çalışmalarının merkezine koyduklarını kaydetti. Mersin’in önemli sorunlarının başında gelen Suriyeli misafirler konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Seçer, komitede sosyal entegrasyonu sağlayacak faaliyetlere de yer vereceklerini söyledi.
Toplantıda, komitenin 2019-2022 yılları arası faaliyet programı ve stratejik yol haritası belirlendi. Komite bünyesinde göç konusunda etkin faaliyetler yürütmek adına ‘Göç Görev Gücü' kurulması kararlaştırıldı. Ayrıca, engelli dostu kentler kurmanın gerekliliği hakkında farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmaların yapılması gerektiği konusunda kararlar alındı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı