Gündem Uçmayan güvercine 30 bin lira!

Uçmayan güvercine 30 bin lira!

Paylaş
Uçmayan güvercine 30 bin lira!

Bursalı güvercin tutkunu, uçmayan, kendi kendine masada duran iki güvercine karşılık 30 bin liralık otomobilini verdi

Bursa'da açılan Nilüfer Güvercin Sevenler Derneği'nde yapılan açık artırmada kuş meraklıları adeta kapıştı. Görünüşleri ile dikkat çeken Şebbap cinsi kuşları alabilmek için diğer meraklıları ile kıyasıya yarışan muhasebeci Halil Kabakçıoğlu, yaklaşık 30 bin TL değerindeki 2009 model otomobilini iki güvercinle takas etti.

Merkez Nilüfer İlçesi'nde dün açılışı gerçekleşen Güvercinler Derneği'nde kuş meraklıları istedikleri kuşları alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Lüks otomobil fiyatına satılan güvercinler, meraklıları tarafından büyük ilgi gördü.

UÇMUYOR, MASADA DURUYOR

Nilüfer Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Halil Kabakçıoğlu, açılışın ardından yapılan açık artırmada görünüşü ile dikkat çeken kuşu alabilmek için çok sevdiği arabasını verdiğini söyledi. Şebbap cinsi kuşların sahibi Beysan Taştan'ın satmaya niyetli olmadığını ancak yapılan pazarlıklar sonucunda kuşu aldıklarını belirten Kabakçıoğlu, "Aldığımız dişi ve erkek Şebbap cinsi güvercinler, derneğimizin oldu. Kuşların sahibine 2009 model 115 beygir gücünde aracımı verdim. Yarışmalara gireceğimiz Şebbap cinsi kuşlar taklacı güvercin ırkından geliyor. Değerli kılan özellikleri arasında da rengi, duruşları, kuşun üzerindeki pulların net ve krem tonajında olması, göğsündeki sarılık, kafasının beyaz olması yer alıyor. Miski grubundan olan kuşlarımızın yapıları birbiri ile uyum içerisinde. Şebbap Arapça bir kelime ve güzel, manken anlamına geliyor. Yani gösteri kuşu. Uçmuyor kendi kendine masada duruyor" diye konuştu.

DHA