Gündem Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet ücretli öğretmen başvuru ekranı…

Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet ücretli öğretmen başvuru ekranı…

Paylaş
Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet ücretli öğretmen başvuru ekranı…

Ücretli öğretmenlik başvuruları 2019 konusu internette en çok araştırılan konuların başında geliyor. MEB’e bağlı okullar ile MEB’in Destekleme Kursları’nda ders vermek isteyenler sıklıkla Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? sorusunu aratıyor. İşte Ücretli öğretmenlik ile ilgili detaylar…

Ücretli Öğretmenlik ile ilgili aramalar son günlerde arttı. e-Devlet ücretli öğretmen başvuru ekranı ve ücretli öğretmen başvuru koşullarını sorgulayan Öğretmen adayları internette sıklıkla Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? sorusunu aratıyor. İşte ücretli öğretmenlik başvuruları ile ilgili detaylar…

Haberin Devamı

Destekleme ve Yetiştirme Kursları’na hem kadrolu hem de ücretli öğretmenler başvuru yapabiliyor.

MEB DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURU EKRANI

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Destekleme kurslarında ücretli öğretmen olarak çalışmak isteyenler 17 – 23 Haziran 2019 tarihinde başvuru yapabilir.

· Kurslarda görev almak isteyen kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler, MEBBİS şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunabilecekler.

· Kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.

Haberin Devamı

· Öğretmenler, iş takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kadrolarının veya MEBBİS’te görevlendirme kayıtlarının bulunduğu ilçe sınırlarında üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.

· DYK'larda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler. Bu öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.

· Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilir. Kurs başvurularını zamanında yapma sorumluluğu öğretmenlere aittir.