Ceyhan Ücretsiz kurs ile BESYO'ya hazırlanıyorlar

Ücretsiz kurs ile BESYO'ya hazırlanıyorlar

Paylaş
Ücretsiz kurs ile BESYO'ya hazırlanıyorlar

Ücretsiz kurs ile BESYO'ya hazırlanıyorlar

ADANA,(DHA)- CEYHAN Belediyesi, gençleri Beden Eğitimi Yüksek Okulu (BESYO) sınavına hazırlamak için ücretsiz kurs açtı. 250 gencin 10 ay boyunca uzman bir kadrodan eğitim alacağı kursta, dar gelirli ailelerin çocuklarının şansının arttırılması hedefleniyor.
Ceyhan Spor Salonu’nda verilen kurslarda interval, yokuş, tempo, kardiyovasküler, kuvvet, ağırlık antrenmanı, fartlek koşulları gibi birçok antrenman türü kişiye özel uygulanıyor. Eğitimin sonunda temmuz ve ağustos aylarında yapılacak yetenek sınavlarına girecek olan öğrencilerin sınav yerleri uzman eğitici kadro tarafından yetenekleri göz önünde bulundurularak belirlenecek.
Ceyhan’da ilk defa ücretsiz olarak verilen eğitim hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Kadir Aydar, "Ceyhan genç nüfusu yüksek bir ilçe. Türkiye’nin en genç belediye başkanı olarak gençlerin yaşadığı sorunları, gelecekten beklentilerini anlıyorum. Tüm bunların yanı sıra bölgemiz insanının spora ve sanata doğuştan gelen bir eğilimi var. Tüm bunlar bir araya geldiğinde neden geleceğin sporcularını, akademisyenlerini, antrenörlerini, yöneticilerini biz yetiştirmeyelim diye düşündük. Daha önce ilçemizde verilen ve her aileye 6-7 bin TL külfet getiren beden eğitimi öğretmenliğine hazırlık kurslarını belediyemiz bünyesine alarak ücretsiz hale getirdik. Maddi imkanları elvermediği için gelecekten umudu olmayan, kahvehanelerde, sanayide, sokaklarda vakit öldüren gençlerimize bir gelecek planı sunduk. Kendi işlerinden fedakârlık edip bize destek veren antrenörlerimizin verdiği eğitimle gençlerimizin sınavlarda büyük başarı elde edeceğine ve kendilerinden sonra gelen nesillere yol gösterici olacaklarına inancım tamdır. Ceyhan’ın gençleri isterse her şeyi yapar” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı