Beden Sağlığı Ucu düşük bir burun erkeğin karizmasını bozuyor

Ucu düşük bir burun erkeğin karizmasını bozuyor

Paylaş
Ucu düşük bir burun erkeğin karizmasını bozuyor

Burun estetiği geçmişte büyük oranda kadınlar tarafından tercih edilmesine rağmen günümüzde neredeyse hastaların yarısını erkekler oluşturuyor. Burun ucu düşüklüğü için başvuran erkek hastaların en çok yakındığı sorunlar arasında ise daha sinirli, enerjisi düşük ve olduğundan yaşlı bir görünüm yer alıyor

İdeal erkek burun estetiği hakkında bilgi veren KBB ve Burun Estetiği Uzmanı Doç.Dr. Seçkin Ulusoy, “Erkeksi yani maskülen bir burun sırtı, düz inmeli ve ucu fazla kalkık olmamalı. Erkeklerde üst dudak ile burnun yandan ideal açısı 95-100 iken, kadınlarda bu açı biraz daha fazla olup 105-110 derecedir. Erkek burnu güçlü görünmeli. Çok fazla kibar ve nazik olması tercih edilmez” diyor.

ERKEKSİ VE YAKIŞIKLI BİR GÖRÜNTÜ İSTENİYOR

Erkeklerin, spor veya çeşitli dış ortam yaralanmalarına ve burun kırıklarına daha fazla maruz kalabildiğine işaret eden Doç.Dr. Seçkin Ulusoy, şunları söyledi: “Erkeklerde, burundan nefes alma problemleri, daha sık olabiliyor. Burun tıkanıklığı sebebiyle ameliyat olmaları gerektiğinde, çoğu zaman burun dışına da bir müdahale gerekebiliyor ve bu nefes almalarını oldukça olumlu etkiliyor. Ayrıca, hazır genel anestezi almışken, daha erkeksi ve yakışıklı bir görüntüye sahip olmayı kim istemez ki? Devir, daha iyi nefes alan ve erkeksi burunlar devri."

SOSYAL, MESLEKİ VE ÖZEL HAYATI OLUMLU ETKİLİYOR

Burun estetiği ameliyatlarının, dünya genelinde son yıllarda en fazla yapılan ameliyatlar arasında olduğunu anlatan Doç.Dr. Seçkin Ulusoy, şunları kaydetti: “Rinoplasti (burun estetiği) taleplerinin artmasının nedenleri arasında şunlar söylenebilir. Sosyal medyanın da etkisiyle etkileyici bir profil fotoğrafı, kişinin sosyal, mesleki ve özel hayatına olumlu katkıda bulunuyor. Bu ameliyatların son yıllarda oldukça gelişen yöntemleri ile çok daha öngörülebilir olması da ameliyat olma isteğini artırıyor. Ayrıca eskinden şehir efsanesine dönüşen ‘Burun estetiği ameliyatlarından sonra burun ucu düşer’ önyargısı da tamamen kaybolmuştur. Günümüzde kullandığımız yöntemler ile bir ömür boyu ucu düşmeyen rinoplasti ameliyatları yapmak mümkün” diye konuştu.

YOĞUN TECRÜBE GEREKTİRİYOR

Halk arasında çok daha basit ve kolay algılanmasına karşın, burun estetiği ameliyatlarının oldukça özellikli, yoğun tecrübe ve ilgi gerektiren ameliyatlardan birisi olduğunun altını çizen Doç.Dr. Seçkin Ulusoy “Bazen hastalarımız ‘Ben sadece burnumun ucunu (veya sırtını) biraz törpületmeyi istiyorum başka da bir şey istemiyorum’ diye geliyor. Ancak süreç bu kadar basit olmayabiliyor. Başvuran hastalarımızı analiz ettiğimizde çoğu zaman burun içerisinde valf dediğimiz hava geçiş yollarında ve dış yüzeyinde, hem nefes almaya dönük hem de estetik olarak farklı çözülebilir sorunlar olduğunu görüyoruz. Günümüzün bilgisayar programları ve fotoğraflama teknikleriyle de bunları hastalarımıza açıklayarak doğru hedefler belirleyerek çok daha başarılı sonuçlar elde etmek mümkün" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı