Gündem 'Ucube'ye ihtiyati tedbir kararı

'Ucube'ye ihtiyati tedbir kararı

Paylaş
'Ucube'ye ihtiyati tedbir kararı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' diye nitelendirdiği Kars'taki 'İnsanlık Anıtı' için ihtiyati tedbir kararı konulduğu bildirildi

İstanbul Barosu avukatlarından Turgut Kazan ile kızı Aslı Kazan Gilmore’nin 7 Şubat 2011 günü Erzurum 1’inci İdare Mahkemesi’ne yaptığı başvurudan olumlu sonuç alındığını ifade eden Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, "İnsanlık Anıtı’nın yıkım ihalesinin yapıldığı 7 Mart günü mahkeme anıt için ihtiyati tedbir kararını açıkladı. Kararı heykeltraş Mehmet Aksoy’dan öğrendim. Beni telefonla arayıp mahkemenin böyle bir karar aldığını bildirdi. Bu karara göre heykel mahkeme sonuçlanana kadar yıkılmayacak. İnsanlık Anıtı ile ilgili son kararı mahkeme verecek" dedi.

Haberin Devamı

6 FİRMA TEKLİF VERDİ

Öte yandan Heykeltıraş Mehmet Aksoy adına vekili Avukat Turgut Kazan anıt için verilen yıkım/kaldırma kararına karşı Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi'nde iptal davası açarken, Kars Belediye Başkanlığı da anıtı kaldırmak için ihale süreci başlattı.

Parça parça sökülerek kaldırılacak heykelin yıkımı için bugün saat 14.00'te ihaleye katılan 6 firma dosya verdi. Şartnameyi inceleyen firmaların verdiği dosyaları alan Başkan Yardımcısı Zafer Aslanoğlu yönetimindeki İhale ve Satınalma Komisyonu, firmaların tekliflerini değerlendirecek.

Mülkiyeti hazineye ait parsel üzerinde bulunan yaklaşık 24.5 metre yüksekliğindeki 2 betonarme bloktan oluşan 'İnsanlık Anıtı' heykelini kaldıracak firma ile sözleşme imzalandıktan 5 gün sonra yer teslimi yapılacak. İhaleyi alan firma, 60 gün içerisinde İnsanlık Anıtını kaldıracak.

Haberin Devamı

Dinçer AKTEMUR/KARS, (DHA)