Gündem Üçüncü köprüye karşı eylem

Üçüncü köprüye karşı eylem

Paylaş
Üçüncü köprüye karşı eylem

Boğaz'ın 22 noktasında 22 Sivil toplum örgütü, planlanan üçüncü boğaz köprüsünü protesto etti

Yeşiller Partisi'nin, İstanbul Boğazı'na üçüncü köprü projesini protesto amacıyla başlattığı "2 Milyon İstanbullu" kampanyası kapsamında binlerce kişi, İstanbul Boğazı'nın 22 ayrı noktasında toplandı. Ellerindeki mumlarla eylem yapan grup üyeleri 3. köprünün inşa edilmemesini istediler.

Haberin Devamı

İstanbul Boğazı'na yapılacak olan 3. köprü nedeniyle çevrenin olumsuz etkileneceğini ve 2 milyonun üzerinde ağacın kesileceğini iddia eden aralarında Greenpeace, Şehir Plancıları Odası, Doğa Derneği, UNESCO, Sulukule Platformu, İstanbul Tabip Odası, Türkiye Makine Mühendisleri Odası Birliği (TMMOB) gibi 22 sivil toplum örgütü, Boğaz'ın 22 noktasında bir araya geldi.

Karaköy, Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş, Ortaköy gibi mekanlarda ellerinde mumlar ve pankartlar açan gruplara, Greenpeace üyeleri kullandıkları Zodyak botlarla destek verdi. '3. köprüye hayır' pankartı açan eylemciler, 3. köprü yerine toplu taşıma araçlarının kullanılmasını istediler. Eylemlere çok sayıda sanatçıda destek verdi.

EN AZ 2 MİLYON AĞAÇ KESİLECEK

Haberin Devamı

Haldun Taner Sahnesi önünde de toplanan grup üyeleri, "Üçüncü köprü çare değil, 2 milyon ağaç yok olmasın" pankartı açarak, protestoda gösterisi düzenlediler. Grup adına açıklama yapan Yeşiller Partisi MYK üyesi Hüseyin Güngör,Türkiye'nin her yerinde doğaya topyekun bir saldırı olduğunu, ağaçların yol ve köprülere kurban edildiğini söyledi.

Güngör, "İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğünün Çevre ve Orman Bakanlığına gönderdiği resmi yazıya göre, üçüncü köprü için en az 2 milyon ağaç kesilecek. İstanbul halkı olarak biz de bu akşam burada ve İstanbul'un 22 noktasında daha ellerimizde mumlarla buluştuk. Bir saat boyunca üçüncü köprüyü durdurmak ve 2 milyon ağacı kurtarmak için bekleyeceğiz" diye konuştu. Eylemde, "Son Irmak Doğa Orkestrası" klasik müzik konseri sundu.

Hasan YILDIRIM - Ramazan EĞRİ İSTANBUL DHA