Yaşam Uçuran eğlence; flyboard!

Uçuran eğlence; flyboard!

Paylaş
Uçuran eğlence; flyboard!

Denizler sadece yüzme ve bronzlaşma meraklılarını ağırlamakla kalmıyor, wakeboard, jetski, parasailing gibi adrenalini ve eğlencesi yüksek su sporlarına da ev sahipliği yapıyor. Ama bu yaza damgasına vuran bir su sporu var ki görenleri hayrete düşürüyor; flyboard

Haber: Eylem Keskin
eylem.keskin@posta.com.tr

Haberin Devamı

Gün geçmiyor ki özellikle Bodrum’dan flyboard yapan ünlülerin fotoğrafları basında yer almasın. Ne de olsa bu, son dönemin trend eğlencesi. Flyboard hem adrenalini üst seviyeye çıkarıyor, hem uçuruyor, hem eğlendiriyor. Flyboard yapan kişi adeta denizin üstünde uçuyor. Jet skinin arkasına takılan bir eğlence aparatıyla su itiş gücü kullanılarak yapılan flyboard sayesinde denizde 8-10 metreye kadar yükselebiliyorsunuz. Ama bununla kalmıyor, adeta bir aksiyon filmindeymiş ya da bir yunusmuşsunuz gibi denize dalıp çıkabiliyorsunuz. İşin en güzel yanı da şu: Flyboard yapmak için usta olmanız gerekmiyor. 15 dakikalık eğitimden sonra isteyen herkes denizin üstünde uçabiliyor.

Flyboard’un mucidi, Fransızlar’ın 35 yaşındaki uçak mühendisi ve jet ski dünya şampiyonu Frankie R. Zapata. Fransa başta olmak üzere İtalya, İspanya ve Yunanistan’da hızla yayılmaya başlayan flyboard Ege ve Akdeniz’in yanı sıra İstanbul’da da yapılıyor. Caddebostan sahilinde flyboard eğitmenliği yapan Serkan Seymen ve Halit Pars’la konuştuk, muhteşem performanslarına tanık olduk. Ben bacağımdaki çeşitli kırıklardan ötürü denemeyemedim ama cesareti olan, adrenalini yüksek sporlardan hoşlanan herkese tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Denizin üstünde adeta uçuyorsunuz. Flyboard nedir?

Jet skiye bağlanan hortum ve motordan alınan güçle elde edilen tazyikli suyla çalışan bir alet. Jet skinin arkasına takılan bir eğlence aparatı da denebilir. Jet skinin su itiş gücü var, arkasına kırmızı bir hortum takılıyor. Bu kırmızı hortum sayesinde güç, ayaklarınıza ve kollarınıza veriliyor. Gücün yüzde 80’i de ayakların altına veriliyor. Bu da flyboard yapan kişinin su üstünde dengede durmasını ve yükselmesini sağlıyor. Kollara ise dengede durmak için yüzde 20 basınç veriliyor.

Tehlikeli değil mi? Ben yapsam sürekli düşerim mesela...

Hiç bir tehlikesi yok. Zaten mutlaka can yeleği ve kask giyiliyor. Sadece sırt üstü düşmemeye özen göstermek gerek. Wetsuit (dalgıç elbisesi) de giydiriyoruz ki, suya düştüğünüzde canınız daha az acısın. Jet skiyle hiçbir bağlantısı yok. Toplamda 18 metre boru var. Bu borunun dokuz metresi sizin hareket etmenizi sağlayan serbest alan, diğer dokuz metre ise jet skiye yaklaşmamanız adına. Yani güvenlik için.

Haberin Devamı

15 dakika 100 TL

Ne kadar yükselebiliyoruz?

Profesyonelseniz 8-10 metreye kadar yükselirsiniz. Ayrıca suyun içinde yunus dalışları yapabilir, ters taklalar atabilirsiniz.

Dileyen herkes yunus gibi suya atlayıp çıkabilir mi?

Evet. Çok basit. Öğrencileri ilk beş dakikadan sonra 1-2 metreye kadar çıkarabiliyoruz.

Toplam biniş süresi ne kadar?

15 dakika. 5 dakika karada teorik eğitim alınıyor. Suda ise 10 dakika kalıyor. İki veya üçüncü binişte kişi dengesini rahatça buluyor. Dengeniz çok iyiyse 4-5 metreye kadar çıkarsınız.

Ücreti ne?

15 dakikalık ücret 100 TL.

Talep patlaması

Nerelerde yapılıyor?

Caddebostan’da sahilde ve Beylikdüzü’nde Gürpınar sahilinde. Ayrıca Bodrum, Marmaris ve Antalya’da.

Yoğun ilgi var gibi...

Hem de çok. Telefonlar susmuyor. Hafta sonları spor kulüpleri geliyor. Sevgililer birbirine sürpriz yapmak için kapımızı çalıyor. Ayrıca sahilde gören herkes meraklanıp denemek istiyor.

Haberin Devamı

Kilo sınırı var mı?

130-140 kiloya kadar serbest. Sadece 18 yaşından küçükler kullanamıyor. İsteyen herkes ‘flyboardistanbul.com’dan bilgi alabilir

( 21.07.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır )