Spor UEFA Avrupa Ligi kurasındaki kritik detay! Belçika takımları...

UEFA Avrupa Ligi kurasındaki kritik detay! Belçika takımları...

Paylaş
UEFA Avrupa Ligi kurasındaki kritik detay! Belçika takımları...

Avrupa’da yoluna devam eden takımlarımız, bu sezon ülke puanına 7.300’lük katkı yaptı. Bu durumda yeni formatı ile birlikte ülkemizden iki takımın direkt Şampiyonlar Ligi'ne gitmesinin önünde tek bir engel kaldı: Belçika

Türk takımlarının Avrupa kupasında bu sezon gösterdikleri performans, ileriye biraz daha umutlu bakmamızı sağladı. Bu sezon 5 takımla başladığımız maceramızda önce Başakşehir, sonra da Konyaspor, Avrupa’ya nokta koydu. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nden elenmesine rağmen üçüncü olarak Avrupa Ligi’nde son 32 takım arasına girdi. Avrupa Ligi’nde gruplarını lider bitiren Osmanlıspor ile Fenerbahçe de, tıpkı Beşiktaş gibi seribaşı olarak kuraya girmeye hak kazandı.

Bu başarı, ülke puanımızda bize 7.300 puanlık bir katkı yaptı. Geçen sezon 6.600 puan toplarken, burada ciddi bir ivme kazandık ve tarihimizde en çok puan topladığımız 2012-2013 sezonundaki 10.200’ü yakalama ya da geçme fırsatını da elde ettik. İlk kez bu arenada mücadele eden Osmanlı, ülke puanına 12.5’la en yüksek katkıyı yaparken, Fenerbahçe de 12 ile onu takip etti. Genel sıralamada 36.800’e yükselip, bizim gibi yoluna Avrupa Ligi’nde 3 takımla devam eden 9. Belçika ile aramızdaki farkı 1.200’e indirmemiz oldukça önemliydi.

ANDERLECH VE GENT TEMSİLCİLERİMİZİN RAKİBİ OLABİLİR


Şu an için ilk hedefimiz, takımlarımızın son 16’ya adını yazdırmaları ve Belçika’yı sıralamada altımıza almamız. Maç başına galibiyete 400 puan, beraberliğe 200 puanın verildiği formatta bunu başarmak hiç de zor gözükmüyor. Belçika’yı şu an Genk, Gent ve Anderlecht temsil ediyor. Tarihimizde ilk kez 3 takımımızın son 32’ye kalmayı başardığı Avrupa Ligi’nde Genk, bizim gibi seribaşı olduğu için rakibimiz olmayacak.

UKRAYNA'YA DA YAKLAŞACAĞIZ


Ancak olası bir Gent ya da Anderlecht eşleşmesinde bu takımların elenmesi, ek olarak bizim bu süreçte toplayacağımız puanlar, Belçika’yı safdışı bırakmamızı ve 42.233 puanı bulunan 8. Ukrayna’ya yaklaşmamızı sağlayacak. Ukrayna’nın Avrupa’da tek temsilcisi Shakhtar Donetsk ve onlar da bizim gibi Avrupa Ligi’nde. Burada takım sayısı üstünlüğümüz avantaj olabilir. Yakın zamanda Avrupa Kupaları’na katılımla ilgili bulunduğumuz bir yer itibariyle bir değişiklik gözükmüyor. Gelecek sezon da yine Süper Lig şampiyonumuz, Devler Ligi’ne direkt gruplardan katılacak, ikincimiz 2 ön eleme oynayacak. Avrupa Ligi’nde Türkiye Kupası’nı kazanan takım direkt gruplara kalacak, lig üçüncümüz 2 ön eleme, dördüncümüz de 3 ön eleme oynayacak.

Haberin Devamı