Spor UEFA'dan TFF'ye 'Mandela'lı yanıt

UEFA'dan TFF'ye 'Mandela'lı yanıt

Paylaş
UEFA'dan TFF'ye 'Mandela'lı yanıt

Federasyon geçen hafta Galatasaray futbolcuları Drogba ve Eboue'ye giydikleri Mandela tişörtleri nedeniyle iki oyuncuya ceza verilip verilmeyeceğini görüşmüştü ve cezaya gerek görmemişti. Dün Galatasaray Juventus maçı öncesi UEFA'nın hazırlattığı pankart ile Mandela'yı her iki takım da andı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray Juventus maçı öncesi UEFA'nın hazırlattığı Mandela pankartı önünde iki takım futbolcuları da poz verdi.

Haberin Devamı

Bugün kendisi için Güney Afrika'da 100 bin kişinin katılımıyla devasa bir tören düzenlenen Mandela, böylece Avrupa'nın en üst düzey sportif organizasyonlarından biri sayılan Şampiyonlar Ligi'nde de anılmış oldu.

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli oyuncuları Drogba ve Emmanuel Eboue, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında, Türk Telekom Arena'da Elazığspor'u 2-0 yendikleri maçta formalarının altında "Teşekkürler Madiba" ve "Rahat uyu Nelson Mandela" yazılı tişörtler giymişti.

PFDK, Spor Toto Süper Lig'te Elazığspor maçında Didier Drogba ve Eboue formalarının altına giydikleri Mandela tişörtleri nedeniyle iki oyuncuya ceza verilip, verilmeyeceğini görüşmüş ve cezaya gerek görmemişti.

Giydiği tişört nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Drogba, kişisel Instagram hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer vermişti:

Haberin Devamı

‘Yine olsa yine yaparım’ mesajını yayınlayan Drogba, “Sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Üzgünüm ki, ben bu hareketi tekrar tekrar yapacağım. Politik görüşler yüzünden değil. Bu adam beni, bir ülkeyi, bir kıtayı, dünyayı etkiledi. Tekrar teşekkürler Madiba.”