Spor UEFA'dan yeni ödül geliyor

UEFA'dan yeni ödül geliyor

Paylaş
UEFA'dan yeni ödül geliyor

UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA'nın yılın en iyi futbolcusuna verdiği Altın Top ödülünün benzerini, UEFA'nın en iyi Avrupalı futbolcuya vereceğini söyledi

İspanyol Mundo Deportivo gazetesine konuşan Platini, "UEFA, yılın en iyi Avrupalı futbolcusuna özel bir ödül verecek" ifadesini kullandı. Haberde, ödülün UEFA’nın ağustos ayındaki yıllık toplantısında verileceği belirtildi.

Ödülü alacak futbolcu, UEFA’yı oluşturan federasyonların temsilcileri, gazeteciler ve teknik adamların oylarıyla belirlenecek. Kendisi de 3 kez Altın Top ödülüne layık görülen Platini, bu yıl FIFA Altın Top ödülünü Arjantinli Lionel Messi’nin almasının normal olduğunu belirterek, "Yine de ben, ödülü Xavi ya da Andres Iniesta’nın almasını tercih ederdim" dedi.

France Football dergisinin 1956’dan beri verdiği Altın Top ödülü, bu sezon, FIFA’nın yılın en iyi futbolcusu ödülüyle birleştirilmiş ve FIFA Altın Top ödülü adını almıştı.

Bu sezon ödülü İspanya Milli Takımı ile Dünya Kupası’nı kaldıran Barcelonalı Xavi ve Iniesta’nın yerine takım arkadaşları Arjantinli Messi’nin alması bazı teknik adamlar ve futbolcular tarafından eleştirilmişti.

Haberin Devamı