Gündem Uğur Acar memleketinde düğünde oynadı

Uğur Acar memleketinde düğünde oynadı

Paylaş
Uğur Acar memleketinde düğünde oynadı

Türkiye'nin ilk yüz nakilli hastası 19 yaşındaki Uğur Acar, memleketi Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndeki Gebece Köyü'ne gitti. Yüz naklinin ardından köyüne ilk kez giden Uğur Acar, bir akrabasının düğününde de yakınlarıyla karşılıklı oynadı

Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) gerçekleştirilen yüz naklinin ardından 2 ayı aşkın süredir hastanede kalan Uğur Acar, yeni yüzüyle ilk kez memleketi Antalya’nın Manavgat İlçesi’ndeki Gebece Köyü’ne gitti. Köy kahvesinde oturup çocukluk arkadaşlarıyla hasret gideren Uğur Acar, anılarını tazelediği arkadaşlarıyla eskiden olduğu gibi köy kahvesinde oyun oynadı. Arkadaşları Oğuz Şimşek (18) ve Murat Topaca(18), Uğur’un yeniden aralarına dönmesinden büyük mutluluk duyduklarını aktarırken, bir arada geçen çocuklukları boyunca hiç birbirlerinden ayrılmadıklarını, Uğur’un bundan sonraki yaşamında da birlikte olacaklarını anlattı.

ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ OLACAĞIZ

Uğur’un yeni yüzünü beğendiklerini ve bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Uğur’a sürekli destek vereceklerini dile getiren arkadaşları, "Bugüne kadar hep Uğur’un yanında olduk. İnşallah onun düğününü de hep beraber yapıp, yine hep beraber oynayacağız" dedi.

ONU BU ŞEKİLDE BEKLEMİYORDUM

Amcasının oğlu Yüksel Acar (41) ise, "Herşeyden önce Uğur’u bu şekile getiren herkese teşekkür ederim. Özellikle Akdeniz Üniversitesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Uğur’u bu şekilde beklemiyordum. Çok güzel, çok sağlıklık, çok daha yakışıklı gördüm. Çok güzel olmuş. Bizlerle , daha önce de olduğu gibi oyun oynadı, anılarımızı tazeledik" diye konuştu.

KÖYLÜLER ŞAŞKINLIK YAŞADI

Kahvedeki sohbetin ardından, ilkokul arkadaşı ve akrabası Şirin Ünal ile Erhan Enhoş’un düğününe arkadaşlarıyla birlikte giden Uğur Acar, bütün hemşehrilerini bir arada görme fırsatı buldu. Uğur’u bir anda karşılarında gören köylüleri neye uğradığını şaşırırken, düğün sahibi İsmet Yiğit düğünü keserek Uğur Acar’ın köye geldiğini anons etti. Bir anda çevresi köylüleri tarafından sarılan Uğur Acar şaşkınlığını gizleyemezken, enfeksiyon riskine karşı yüzündeki maskeyi de eksik etmedi.

GELİN VE DAMATLA KARŞILIKLI OYNADI

Gelin ve damadı tebrik eden Uğur Acar, onlarla karşılıklı oyun oynarken, onları mutlu gününde yalnız bırakmadığı için büyük mutluluk duyduğunu anlattı. Kendisinin de köyünde düğün yapmak istediğini söyleyen Uğur Acar, "Şu anda köyüme geldim, çok mutluyum. Herkes bana çok ilgi gösteriyor. Bir arkadaşımın düğününe geldim. Ona mutlu bir yaşam diliyorum" dedi. Damat Erhan Enhoş ve gelin Şirin Ünal ise, Uğur Acar’ın düğünlerine katılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

YENİ YÜZÜNÜ BEĞENDİLER

Gebece köyünde büyük ilgiyle karşılanan Türkiye’nin ilk yüz nakilli hastası Uğur Acar, akrabalarını ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. Özlediği ve uzun zamandır göremediği akrabaları Emine, Bayram ve Birgül Kaya ile hasret gideren Uğur Acar’ın yeni yüzü akrabalarından büyük övgü aldı. Uğur’a, "Çok güzel olmuşsun. Çok yakışıklı olmuşsun" diyen akrabaları onu tekrar köyünde görmekten mutlu olduklarını anlattı. Sevdikleri, arkadaşları ve akrabalarıyla görüşen Uğur Acar daha sonra köyünden ayrılarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne geri döndü.


Erol AKKIR-Özgür ÖZTÜRK/ ANTALYA, (DHA)