Futbol Uğur Meleke'den MHK eleştirisi: Tek kriter kulüplere mesaj vermek mi?
Paylaş
Uğur Meleke'den MHK eleştirisi: Tek kriter kulüplere mesaj vermek mi?

Hürriyet yazarı ve beIN Sports yorumcusu Uğur Meleke, Antalyaspor-Galatasaray maçına atanarak iki hafta üst üste Galatasaray maçı yöneten Mete Kalkavan'la ilgili konuştu. MHK'nın atamasını eleştiren Meleke, önceki haftalarda Beşiktaş'a da iki hafta üst üste aynı hakem verilmesine atıfta bulundu. İşte o yazı...

"MHK'nın inatlaşma metodu

Müsabaka yazılarında hakem değerlendirmesine genellikle girmiyorum, çünkü bu makaleleri bitiş düdüğü çalar çalmaz gazeteye gönderiyoruz. Baskı süresi çok kısıtlı. Pozisyonları tekrar izleyecek fırsatımız olmuyor. Ancak dünkü maçın hakemi de malum, daha önce Halil Umut Meler örneğinde olduğu gibi bir ‘inatlaşma’ metoduyla seçildi. O gün de yapılanın yanlış olduğunu söyledim, bugün de tekrar etme ihtiyacı hissediyorum. MHK’nın görevi hakem atamalarını performanslara göre yapmaktır, kulüplere mesaj vermek değil.

Anlamsız atamalar

Medyadan takip ettiğim kadarıyla Antalyaspor da Mete Kalkavan atamasına tepki göstermiş. Şimdi de Kalkavan’ı Antalya’nın bir sonraki maçına mı vereceksiniz? Oysa Kalkavan’ın (veya başka herhangi bir hakemin) bir sonraki hafta maç alma şartı, iyi yönetim olması gerekmez mi? Artık hakemlerin nasıl maç yönettiğinin bir önemi yok mu MHK için? Atamalar tamamen kulüplere mesaj verme kriteriyle mi yapılıyor? Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Bu atamalara da hiç anlam veremiyorum doğrusu."

Hürriyet

Haberin Devamı