Ekonomi Ukrayna ağustosta vizesiz

Ukrayna ağustosta vizesiz

Paylaş
Ukrayna ağustosta vizesiz

Ağustos başından itibaren Türkiye-Ukrayna seyahatleri karşılıklı olarak vizesiz yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna vatandaşlarının 1 Ağustos 2012 itibariyle seyahatlerini karşılıklı olarak vizesiz gerçekleştirebilecekleri iki ülke büyükelçiliklerine ait internet sitelerinde duyuruldu.

THY'den yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasında gelişen turizm ve iş ilişkilerine paralel olarak uygulamaya girecek yeni vize anlaşmasıyla birlikte, Türk Hava Yolları da Vizesiz Ukrayna Kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında İstanbul çıkışlı, Ukrayna varışlı gidiş dönüş biletler her şey dahil olarak THY web sitesinden 179 avro, THY satış ofisleri ve yetkili acentelerden 189 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Kampanyadan yararlanmak için biletleme işleminin 30 Temmuz'a kadar gerçekleştirilip, seyahatin 1-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Ayrıca, seyahatlerine yurt içi herhangi bir nokta ve KKTC'den başlayıp, İstanbul aktarmalı olarak Ukrayna'ya devam ettirmek isteyen yolcular, gidiş-dönüş 100 euro ek ücret ödeyerek kampanyadan yararlanabiliyor.

Halihazırda THY, Ukrayna'nın Kiev, Odesa, Simferopol, Dnipropetrovsk, Donetsk ve Lviv şehirlerine haftada 48 sefer düzenliyor. Yapılan anlaşmayla vizesiz seyahatler 30 günle sınırlı olacak.

Ukraynalı kadın derneği FEMEN üyesi kadınlar, geçtiğimiz yıllarda Batı Avrupa ülkeleri ve Türkiye'den seks turizmi için Ukrayna'ya gelen ekrerkleri pankartlara "Ukrayna genel ev değil" diye yazarak protesto etmişti.

Haberin Devamı