Antalya Ukrayna Dernekleri ASSİM'de buluştu

Ukrayna Dernekleri ASSİM'de buluştu

Paylaş
Ukrayna Dernekleri ASSİM'de buluştu

Ukrayna Dernekleri ASSİM'de buluştu

ANTALYA, (DHA) - UKRAYNA'nın Türkiye'de yaşayan vatandaşlarının kurduğu dernekler Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovayon Merkezlerinde (ASSİM) buluştu. Derneklerinin 2020 yılı çalışmalarının planlandığı toplantıda Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Türkiye'de 30 bine yakın yakın Ukrayna vatandaşının yaşadığını belirterek bunun 10 bininin Antalya'da ikamet ettiğini söyledi.

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlendiği Kaleiçi Old Town Festivali'ne 'onur konuğu' ülke olarak katılan Ukrayna'nın Antalya başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerde yaşayan vatandaşlarının kurduğu dernekler, ASSİM'de iki gün devam eden çalıştayda bir araya geldi. Çalıştaya Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Ukrayna Antalya Konsolosu Viacheslav Khomenko, İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gama ve 13 dernek temsilcisi katıldı.

'ANAVATAN SAVUNUCULARI GÜNÜ'

Aynı zamanda Ukrayna'nın resmi bayramlarından 14 Ekim Anavatan Savunucuları Günü kutlamalarının da gerçekleştirildiği çalıştayda, derneklerin 2020 faaliyetleri programlandı. ASSİM'de gerçekleşen toplantıda Büyükelçi Sybiha Antalya merkezde bulunan 3 derneğin 10 yıldan fazla zamandır faaliyet gösterdiğini belirterek Antalya dışında Alanya, Marmaris, İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Samsun, Kuşadası ve Adana'da derneklerini bulunduğunu söyledi.

ANTALYA'DA 10 BİN UKRAYNALI

Derneklerin kent yaşamında söz sahibi olmak, kültürel zenginliklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gibi görevler üstlendiklerini ifade eden Sybiha, “Türkiye'de 30 bine yakın Ukrayna vatandaşı yaşıyor. Bunun yaklaşık 10 bini Antalya'da. Yılda 1 milyon 500 bin Ukraynalı turistin Türkiye'yi ziyaret ederken, bu rakamın 800 bini tatil için Antalya'yı tercih ediyor" diye konuştu.

Sybiha son olarak Muratpaşa Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarına büyük destek sağlayan ASSİM dolayısıyla Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkürlerini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı