Gündem Ukrayna, Türkiye'den İHA alımı anlaşması imzalandığını açıkladı

Ukrayna, Türkiye'den İHA alımı anlaşması imzalandığını açıkladı

Paylaş
Ukrayna, Türkiye'den İHA alımı anlaşması imzalandığını açıkladı

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) satın almaya yönelik anlaşma imzaladıklarını belirtti. Rus basınında anlaşmanın 12 adet Bayraktar TB2 alımını kapsadığı belirtildi.

Facebook hesabından açıklama yapan Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 İHA'sına yönelik anlaşma imzalandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Poroşenko "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la anlaştığımız gibi, Ukrayna ordusuna Türk Bayraktar TB2 insansız hava aracı satın alınmasına yönelik anlaşma imzalandı" ifadelerini kullandı.

Poroşenko, açıklamalarına "Bu operasyonel ve taktik düzeydeki bu yepyeni İHA'lar yüksek teknolojik özellikli olmasının yanı sıra zırhlı araçları ve güçlendirilmiş mevzilerle denizdeki hedefleri vurmaya yönelik modern yüksek hassasiyetli füzelerle donatılabiliyor" sözleriyle devam etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Twitter hesabından da Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) ile ilgili bir video paylaştı:

UKRAYNA VE TÜRKİYE, İHA ALANINDA İŞBİRLİĞİNİ GÖRÜŞTÜ

Anlaşma Ukrayna devlet kuruluşu Ukrbronprom bünyesindeki Ukrspetsproekt ve Baykar Makina şirketi arasında imzalandı. Ukrayna ordusunu NATO standartları çerçevesinde yeni silahlarla donatmaya devam edeceklerini belirten Poroşenko'ya göre, anlaşma iki ülke arasında askeri-teknik alanda işbirliğini geliştirme hedefinin bir parçası oldu.

Haberin Devamı

Rus basınında anlaşma kapsamında 12 adet Bayraktar TB2'nin satın alacağı kaydedildi.