Dünya Ukrayna'da sıcak dakikalar! Türk gazetecilerin yakınına bomba düştü

Ukrayna'da sıcak dakikalar! Türk gazetecilerin yakınına bomba düştü

Paylaş
Ukrayna'da sıcak dakikalar! Türk gazetecilerin yakınına bomba düştü

Ukrayna'nın Irpin kentinde siviller, Rus ordusunun Kiev'e ilerleyişinin engellenmesi için havaya uçurduğu köprüde tahliye ediliyor. TRT Haber ekibi Ukrayna Irpin'de sivillerin tahliyesini görüntülerken, Rus ordusunun saldırı anlarına şahit oldu. Bir bomba ise TRT Haber ekibinin de aralarında bulunduğu Türk gazetecilerin yakınlarına düştü.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 10 gündür süren saldırılarında kadın ve çocuklar ülkeyi terk etmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Başkent Kiev yakınlarındaki Irpin kenti de yoğun bombardıman altında. Kiev’e 14 km uzaklıktaki Irpin’ide şiddetli çatışmaların yaşanırken saldırıya uğrayan bölgelerden yoğun duman yükseliyor. Patlama seslerinin de yükseldiği Irpin’de çok sayıda bina da kullanılamaz hale geldi.

Yoğun çatışmaların ardından Irpin’de yaşayanlar da tahliye ediliyor. Ukrayna askerleri gözetiminde güvenlikleri sağlanarak kentten ayrılan siviller daha güvenli alanlara gönderiliyor.

TÜRK GAZETECİLERİN YAKINDA PATLADI

Başkent Kiev'e çok yakın nokta olan Irpin'de yoğun çatışmalar devam ediyor. Türk gazetecilerin ve TRT Haber ekibi de o sıcak anların ortasında kaldı. Sivillerin tahliyesini görüntüleyen TRT Haber ekibi başta olmak üzere Türk gazetecilerin yakınına bomba düştü.

Haberin Devamı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Lviv'den yola çıkan CNN TÜRK aracına Kiev yakınlarında hedef alındı. Araçlarının lastiklerine ateş açıldı ve konvoy ile birlikte geri döndüler.

KİEV’DE RUS SABOTAJCILARI TAŞIYAN OTOBÜS DURDURULDU

Rusya’ya ait bir otobüsle sabotajcıların başkent Kiev’e girmeye çalıştığı ve bu girişimin Ukraynalı askerler tarafından engellendiği öğrenildi. Kurşunların hedefi olan yolcu otobüsü, kullanılamaz hale geldi.