Dünya Ukrayna'da tansiyon düşmüyor

Ukrayna'da tansiyon düşmüyor

Paylaş
Ukrayna'da tansiyon düşmüyor

Kiev hükümetinin işgal altundaki binaların boşaltılması için verdiği sürenin dolmasına rağmen Rusya yanlıları eylemlerini sürdürüyor. Bölgedeki yüksek tansiyon Rusya ve batılı ülkeler arasında gerginliğe de neden oluyor

Ukrayna'nın doğusunda işgaller sürüyor.

Haberin Devamı

Kiev yönetiminin Rusya yanlılarına işgal ettikleri merkezleri boşaltmaları için verdiği sürenin dolmasına rağmen silahlı gruplar Horlivka kentindeki polis merkezini bastı.

Ukrayna yönetiminden operasyonun başlayacağı açıklaması gelirken, Kiev'deki hükümet binasının etrafı da, operasyon talep eden aşırı sağcı gruplar tarafından sarıldı.

Ülkenin doğusunda yüksek tansiyon, ABD - Rusya ilişkilerini de germeye devam ediyor.



ABD Başkanı Barack Obama ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin telefonda görüştü. Görüşmede Putin, Obama'dan Ukrayna'nın doğusundaki tansiyonu düşürmek ve kan dökülmesini engellemek için etkisini kullanmasını istedi. Obama ise Rusya'nın tavrının tutarlı ve yapıcı olmadığını belirtti.

Bölgedeki durumu izlemek üzere CIA direktörü John Brannan'ın Kiev'e gittiği bilgisi de Beyaz Saray tarafından doğrulandı. Beyaz Saray, ziyaretin rutin bir ziyaret olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

ABD ve Rusya ilişkileri sadece diplomatik değil askeri olarak da gergin. ABD'nin Karadeniz'deki savaş gemisi, Rus uçakları tarafından taciz edildi.

AB de, Rusya'ya ek yaptırım uygulama kararı aldı. Dışişleri bakanları tarafından yapılan açıklamada, AB'nin yaptırım hedefindeki isim listesinin genişletileceğini ifade edildi.