Spor Ukrayna'dan altın galibiyet

Ukrayna'dan altın galibiyet

Paylaş
Ukrayna'dan altın galibiyet

EURO 2012 D Grubu'nda Ukrayna, Zlatan Ibrahimovic'in golüyle geriye düştüğü maçta yıldız futbolcusu Andriy Shevchenko'nun iki şık kafa golüyle İsveç'i yenip ilk maçlar sonunda liderlik koltuğuna oturdu:2-1

2012 Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda mücadele eden Ukrayna ile İsveç, Kiev Olimpiyat Stadyumu'nda mücadele etti. Kadrosunda Türkiye'de futbol oynayan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Holmen ile Galatasaraylı Johan Elmander'i barındıran İsveç, Anatoliy Tymoshchuk ve Andriy Voronin'den başka ülke dışında top koşturan futbolcusu bulunmayan Ukrayna ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Galatasaraylı Johan Elmander'in 71. dakikada oyuna girdiği karşılaşmada İsveç Milli Takımı, Zlatan Ibrahimovic ile yakaladığı pozisyonlardan yararlanamayınca maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına atak başlayan İsveç, aradığı gol maçın 52. dakikasında Zlatan Ibrahimovic ile buldu.

Organize gelişen İsveç atağında ceza sahası içerisinde topla buluşan Ibrahimovic, kaleci Pyatov'un solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. Geriye düşen Ukrayna, maçın 55. dakikasında Andriy Shevchenko'nun ceza sahası içerisindeki şık kafa vuruşuyla eşitliği sağladı: 1-1. Beraberlik golünden sonra da atak futbolunu devam ettiren Ukrayna, karşılaşmanın 61. dakikasında Shevchenko ile öne geçen golü kaydetti: 2-1. Mücadelenin bu dakikasında köşe vuruşundan gelen topu takip eden Shevchenko, ön direk dibinde sert ve düzgün kafa vuruşu ile takımını öne geçiren golü atmayı başardı.

Haberin Devamı

Altı dakikada yediği 2 golle geriye düşen İsveç Milli Takımı, beraberlik sayısı için rakip kaleyi abluka altına alsa da aradığı golü bulamadı. Maçın 90. dakikasında Johan Elmander ile mutlak bir pozisyondan yararlanamayan İsveç, sahadan boynu bükük ayrıldı. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Ukrayna, Fransa ile İngiltere'nin berabere kaldığı D Grubu'nda ilk maçlar sonunda topladığı 3 puanla zirve koltuğuna oturdu.

Stat: Kiev Olimpiyat Stadı

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)

Ukrayna: Pyatov, Selin, Khacheridi, Mikhalik, Tymoshchuk, Gusev, Yarmolenko, Nazarenko, Konoplyanka (Dk. 90 3 Devic), Shevchenko (Dk. 81 Milevskiy), Voronin (Dk. 85 Rotan)

İsveç: Isaksson, Lustig, Mellberg, Granqvist, M. Olsson, Elm, Larsson (Dk. 68 Wilhelmsson), Kallstrom, Ibrahimovic, Toivonen (Dk. 62 Svensson), Rosenberg (Dk. 71 Elmander)

Goller: Dk. 52 Ibrahimovic (İsveç), Dk. 55 ve 61 Shevcenko (Ukrayna)

Sarı kartlar: Dk. 11 Kallstrom, Dk. 83 Elm (İsveç)

TRTSPOR