Gündem Ukraynalı 2 genç kız ve katilleri aynı fotoğrafta... Katil böyle kaçmış

Ukraynalı 2 genç kız ve katilleri aynı fotoğrafta... Katil böyle kaçmış

Paylaş
Ukraynalı 2 genç kız ve katilleri aynı fotoğrafta... Katil böyle kaçmış

Ukrayna’da evde ölü bulunan Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi’nin katili Hüsnü Can Ç. hâlâ aranıyor. Buket Yıldız (21) ve Zeynep Hüsünbeyi (20) ve cani aynı karede olduğu fotoğrafa ve zanlının kaçış görüntülerine POSTA ulaştı...

Ukrayna'da Harkov Ulusal Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan Türk kızları Buket Yıldız (21) ve Zeynep Hüsünbeyi'nin (20) ölümü Türkiye'de şok etkisi yarattı. Evlerinde boğazları kesilmiş bir şekilde bulunan genç kızlar, olay yerinde can verdi.

Haberin Devamı

CESETLERİN YANINDA 2 GÜN KALMIŞ

Cinayeti kimin işlediği ise belli oldu. Katil zanlısı, Buket Yıldız'ın görüşmek istemediği "saplantılı aşık" Hüsnü Can Ç. çıktı. Polis "Rinkov" olarak tanınan ve iki gün cesetlerin yanında kaldığı belirlenen cinayet zanlısı Hüsnü Can Ç.'yi arıyor. Şüphelinin sosyal medya hesaplarında Criminal Case video oyunu paylaşımları var.

CANİ BÖYLE KAÇMIŞ

Harkov polisi, iki Türk kız öğrencinin cinayetinde şüphelinin fotoğrafını yayınladı. Fotoğrafta Hüsnü Can Ç.'nin yurt dışına çıkmadan önceki son görüntüleri olduğu iddia edildi. Zanlının Türkiye'ye kaçtığı tahmin ediliyor.

Güvenlik yetkililerine göre zanlı, 20 yaşındaki bir Türk vatandaşı, 20-25 yaş arasında, 170 cm boyunda, sert yapılı, sol kaşında ve alt dudağında piercing var. Kürk başlık, gri eşofman, beyaz tişört, siyah ayakkabı ile siyah bir ceket giyiyor. Siyah bir sırt çantası, siyah bir gitar çantası ve mor bir seyahat çantası taşıyor.

Haberin Devamı

KATİL VE MAKTÛLLER BİR ARADA

Posta.com.tr, genç kızların katil zanlısı ile birlikte çekildikleri fotoğrafa ulaştı. Karede Hüsnü Can Ç.'nin Buket Yıldız'a bakışı ise dikkatlerden kaçmadı.

Buket Yıldız (21) ve Zeynep Hüsünbeyi (20) ve cani aynı karede...

İki ev arkadaşından geriye ise hatıraları kaldı. Hüsünbeyi'nin yılbaşı gecesi telefonla son kez görüştüğü ailesine "Hepinizi çok seviyorum" dediği ortaya çıktı. Yıldız ise yeni yıl kutlamalarındaki havai fişek gösterilerinden fotoğraf atacaktı ama olmadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yardım isteyen aileler, cenazeleri Türkiye'ye getirebilmek için ülkedeki Noel tatilinin bitmesini bekliyor.

SON SÖZÜ 'SİZİ SEVİYORUM' OLDU

Sabah'ta yer alan bilgilere gör; Zeynep Hüsünbeyi Kick boks yapıyordu ve bir ay sonra müsabakalara çıkacaktı. Zeynep, en son yılbaşı gecesi Whatsapp üzerinden ailesi ve akrabalarını tek tek arayıp, iyi yıllar diledikten sonra "Hepinizi çok seviyorum" diyerek telefonu kapattı. Bir daha da ondan haber alınamadı. İzmir'de yaşayan ve her ikisi de diş teknisyeni olan Yurdal- Nalan Hüsünbeyi çifti, tek çocukları olan Zeynep'in ölüm haberiyle büyük bir acı yaşıyor. Acılı anneye sakinleştirici ilaç verildi. Amca Mete Hüsünbeyi "Son derece çalışkan ve başarılı bir öğrenciydi. Yardımseverdi. Çok iyi gitar çalıp, beste yapardı" dedi. Eniştesi Murat Dal ise şunları söyledi: "Anne baba perişan durumda. Takıntılı sevgilisi Buket'e musallat olmuş. Türkiye'den Ukrayna'ya Buket'i görmeye gitmiş. Eve vardığında Buket'le tartışmış. Çocuğu evden göndermişler. Sonra Zeynep markete çıkmış. Katil sokakta pusu kurmuş. Zeynep'in çıkmasını fırsat bilip eve girmiş. Buket'i evde bıçaklamış. Zeynep de market dönüşü bıçaklanmış. Çok üzgünüz."

Haberin Devamı

TÜRKİYE'YE KAÇTI

Katil zanlısı Hüsnü Can Ç'nin 2 Ocak'ta Ukrayna'dan çıkış yapıp Türkiye'ye geldiği tespit edildi. Ukrayna'ya yaklaşık 10 gün önce giren zanlının, cinayetten hemen sonra da İstanbul'a uçtuğu belirtildi. Ukrayna polisinin katil zanlısının yakalanması için Türk meslektaşlarıyla irtibata geçtiği, hakkında uluslararası arama kararı verilen zanlının yakalanması için gerekli belgeleri ise önümüzdeki günlerde Türk makamlarına gönderileceği belirtildi.

Haberin Devamı