Ekonomi Ukrayna'nın 'Made in Turkey' yumurta oyunu!

Ukrayna'nın 'Made in Turkey' yumurta oyunu!

Paylaş
Ukrayna'nın 'Made in Turkey' yumurta oyunu!

Kuş gribi salgını nedeniyle Ukrayna'ya uygulanan yumurta ambargosunun, yumurtalara 'Türk Malı' damgası basılarak, Ukraynalılar tarafından delindiği öne sürüldü

Kuş gribi hastalığından dolayı Ukrayna’ya konan yumurta ihracatı ambargosunun delindiği iddia edildi. Bu ülkede üretilen yumurtaların, ‘’Türk malı’’ damgası vurularak ihraç edildiği öne sürülüyor.

Haberin Devamı

CHP Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş TBMM’de yaptığı açıklamada, Irak’a gitmek üzere sınırda bekleyen TIR’larda, üzerinde ‘’Made in Turkey’’ yazılı tonlarca yumurta olduğunu bildirdi. Toptaş, bu yumurtalardaki kuş gribi hastalığı tehlikesine dikkat çekerek şu uyarıda bulundu:

‘’Ukrayna, Türkiye'nin en büyük yumurta ihracat pazarı olan Irak’a, kuş gribi tehlikesi nedeniyle doğrudan ihracat yapamamaktadır. Ukrayna’nın ihracat için gönderdiği TIR’lara Zonguldak’ta el konulmuştur. Ancak, Irak sınırında üzerine “Türk malı” yazdıkları Ukrayna yumurtasını göndermek üzere TIR’’lar bekliyor. Bu yumurtalar Türk malı olarak Irak’a geçerse ve kuş gribi vakaları da gerçekleşirse, Türkiye'nin bundan sonra Irak’a ya da herhangi bir yere yumurta ihracatı yapamayacağı açıktır. Bakanlığımız bu konuda bir tedbir almış mıdır? "

Haberin Devamı

GAZETEPORT