Türkiye (Son Dakika) Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'nun açıklamasına Martı'dan yanıt

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'nun açıklamasına Martı'dan yanıt

Paylaş
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'nun açıklamasına Martı'dan yanıt

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "Millet Yolları ve yayalaştırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz" açıklamasıyla ilgili olarak elektrikli scooter hizmetiyle faaliyet gösteren Martı'dan da bir açıklama yapıldı.

Bakan Karaismailoğlu, bugün Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, kullanımı yaygınlaşan elektrikli scooter'lar (martılar) için düzenleme yapılacağını belirterek "Sonuçta yolcu taşıyorlar. İşin içine yolcu taşımacılığı girdiğinde düzenleme şart oluyor" demişti.

Haberin Devamı

Bakan Karaismailoğlu, Twitter'dan yaptığı son paylaşımında ise, "Yatırımlarımızın odağında doğaya ve çevreye saygı var. Düşük karbon salınımı, karbon ayak izi her zaman gündemimizde olan konular. Bunu her fırsatta dile getiriyor; scooter, bisiklet vb. alternatif ulaşım araçlarının ülkemizde daha da yaygınlaşmasını son derece önemsiyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un yanısıra birçok ilde faaliyet gösteren elektrikli scooter firması Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem'den de bir açıklama geldi.

Martı'nın açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu'nun Millet Yolları projesini kıvançla yakından takip ediyoruz.

Martı ailesi olarak; 3 milyonu aşkın kullanıcımız, 1000'e yakın çalışanımız, yerli ve milli üretim ile hizmete sunduğumuz Martı'larımız, bununla birlikte engellediğimiz 1.500.000 kg'dan fazla karbon salınımı ile ülkemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Haberin Devamı

Martı, takip ve uzaktan kumanda sistemleri konusunda ileri teknoloji üreten, düzenli olarak data ve bilgi biriktiren bir teknoloji firmasıdır. Bünyemizde biriken şehiriçi hareketlilik verilerinin bu alandaki sıkışıklığı hafifletip, yaşam kalitesini yükseltmek için kullınabileceğini biliyoruz. Bu noktadaki tüm işgücümüz ile devletimiz için her daim göreve hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.