Ekonomi Ülker çikolatada yatırımı öne aldı

Ülker çikolatada yatırımı öne aldı

Paylaş
Ülker çikolatada yatırımı öne aldı

Ülker Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker satış cirolarının her yıl yüzde 5'ini yatırıma dönüştürdüklerini söyledi

2012 hedefini 2011’e çekti

Haberin Devamı

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, çikolatada geçen yıllardaki hızlı büyümenin kendilerini, 2012’ye kadar tamamlamayı düşündükleri yatırımlarını 2011’e almaya sevkettiğini söyledi. Bu yıl da ciddi bir yatırım yapacaklarını belirten Ali Ülker, “Her yıl ciromuzun belli bir oranını yatırıma ayırmazsak büyümenin gerisinde kalırız. Net satış ciromuzun her yıl yüzde 5’ini yatırıma dönüştürüyoruz” dedi.

1500 kişi ürün tanıtacak

Ülker’in, yatırımlarda teknolojiyi kullanarak verimliliğin artırılmasına önem verdiğini kaydeden Ali Ülker, ürün çeşitlerinin artırılmasına yönelik yatırımların da sürdüğünü ifade etti.

Ali Ülker şöyle konuştu: “Personelde büyümemiz yıllık yüzde 5. Daha fazla olurdu ancak yeni teknolojilerle bu oran düşüyor. Farklı alanlarda istihdam yaratmaya çalışıyoruz. Örneğin bu bayram marketlerde 1500 eleman istihdam ederek ürünlerimizi tanıtacağız.”

Haberin Devamı

Tüketici nabzını tutuyor

Çikolatada pazar payının yüzde 53 olduğunu belirten Ali Ülker, ikramlık ürünlerde 110 milyon lira ciroyla lider olduklarını bildirdi. Ramazan Bayramı için tüketici eğilimini okumaya çalıştıklarını söyleyen Ali Ülker, “Bayram için çikolata ve şekerde 7 bin tonluk üretimimiz var. Üretimi bu yıl geçen yılla aynı tuttuk. Çünkü çikolata ısıya dayanamıyor. Bu sebeple çikolatada daha çok sargılı ürünlere ağırlık verdik” diye konuştu.

Orijinal fikri sunup ihracatı artırıyor

Ali Ülker, ürettikleri ürünlere son şeklini, esas hedef kitleleri gençlere danışarak verdiklerini söyledi. Ülker’in yurtdışındaki fabrikalarında satışların arttığını, özellikle Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’nden çok iyi performans elde ettiklerini dile getiren Ali Ülker, “Türkiye’nin ihracatına katkıda bulunmak için dışarıda üretmediğimiz orijinal ürünleri ve fikirleri yurtdışına sunuyoruz. Yeni yatırımlarımız burada, buradan ürün taşıyarak başarılı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Her ürünün tadına bakıyor

Ali Ülker, Ülker’in yılda 328 bin ton buğday, 215 bin ton şeker kullandığını, 450 bin ton yağı, 6.5 milyon ton sütü işlediğini, 8 bin ton da fındık aldığını söyledi. Kakao fiyatında artış yaşandığını belirten Ali Ülker, “Ülker bu fiyat artışını ürünlerine yansıtmadı. Bayramlık ürünlere zam yok ama bayramdan sonra bisküvide ve çikolatada zam kaçınılmaz” dedi. Görevi gereği her ürünü tattığını belirten Ali Ülker, bu yılki rekorunun bir günde 280 gram çikolata tadımı olduğunu anlattı.

Haberin Devamı