Kayseri Ülkü Ocaklarından Barış Pınarı Harekatına destek

Ülkü Ocaklarından Barış Pınarı Harekatına destek

Paylaş
Ülkü Ocaklarından Barış Pınarı Harekatına destek

Ülkü Ocaklarından Barış Pınarı Harekatına destek

KAYSERİ, (DHA) - ÜLKÜ Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kayseri Şube Başkanı Serdar Turan, düzenlendiği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Barış Pınarı Harekatına destek verdiklerini belirterek, her daim olduğu gibi bu gün de devletin ve milletin yanında yer alarak üzerlerine düşen bütün sorumluluğu seve seve yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.
Ülkü Ocaklar Başkanı Serdar Turan, bir restourantta düzenlendiği basın toplantısında TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatına destek verdiklerini ifade ederek, "Kahraman ordumuzun Suriye’de kimlere hizmet ettiği herkes tarafından bilinen, haçlı zihniyetinin maşası olarak peyda olan hainlere karşı başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı', Türk’ün gücünü ve teşkilatlanma konusundaki becerisini, ordumuzun kararlı ve cesur duruşunu bütün dünyaya göstermesi açısından çok önemli bir işaret fişeği olmuştur" dedi.
Ülkü Ocaklarının, her daim olduğu gibi bu gün de devletin ve milletin yanında yer alarak üzerine düşen bütün sorumluluğu seve seve yerine getirmeye hazır olduğunun altını çizen Turan açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Şuur zamanlarında kültür, kültür zamanlarında şuur geri plana çekilir. Zaman kültürel hamle yapma zamanı olduğu kadar şuurlu hareket etme ve millî birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkma zamanıdır. Ülkü Ocakları her ne kadar bir eğitim ve kültür vakfı olarak nitelendirilse de vakti gelince millî şuurla cephede varlığını ortaya koyan bir ruha bürünmesini de bilmektedir. Kültür emperyalizmi kademe kademe şuur emperyalizmine dönüşürken Ülkü Ocakları, varlık gayesi ve temel dayanağı olan yüce Türk milleti ve aziz devletimize kast edecek mihraklarla her alanda mücadele etme gücü ve iradesine sahiptir. Yeri geldiğinde eğitim kurumlarında bir kültür elçisi yeri geldiğinde de vatanına uzanan elleri kırmak için Suriye topraklarında tankların üzerinde bozkurt yapan bir yiğide dönüşen kişidir ülkücü. Bu bağlamda her bir ülkücünün yegane gayesi, Türklük bilinci ve Türk millî kimliğine her koşulda sahip çıkmak olmalıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı