Gündem 'Ülkücüsü de devrimcisi de gurur duydu'

'Ülkücüsü de devrimcisi de gurur duydu'

Paylaş
'Ülkücüsü de devrimcisi de gurur duydu'

7. Cumhurbaşkanı ve 17. Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in cenazesinde önce 'yuh' çekip ardından hellallik alınırken 'Haram olsun' diye bağıranların, Ülkücü hareketin sembol isimlerinden Yılma Durak'ın eşi ve kızı olduğu ortaya çıktı. Yılma Durak, POSTA'ya konuştu

POSTA - ÖZEL / Yaşar CAN

Haberin Devamı

Kenan Evren'in cenazesinde "Hakkımı helal etmiyorum" diye bağıranlar, Ülkücü hareketin önde gelen isimlerinden Yılma Durak'ın eşi ve kızı.

12 Eylül döneminde 4.5 yıl hücre, toplam 6 buçuk yıl hapis yatan Yılma Durak, protestodan haberi olduğunu söyledi. Ülkücü hareket içinde "Doğu'nun Başbuğu" olarak bilinen Yılma Durak, POSTA'ya yaptığı açıklamada, devrimcileri de sevindiren bu protestodan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Durak; "Benim sesim oldular. Benim için gittiler. Çok duygulandım. Eşimin kızımın bu hareketinden gurur duydum. Sadece ben değil sağcısı da solcusu da gurur duydu" dedi.

Kenan Evren'in cenaze töreninde eşi ve kızının yaptığı protestoyla ilgili Yılma Durak şunları anlattı:

"DEVRİMCİLER DE BÜYÜK ACILAR ÇEKTİ"

Haberin Devamı

"Biz gerçekten büyük bir zulme uğramış insanlarız. 12 Eylül'de ben sadece 4.5 yıl hücrede yattım. Yapılan işkencelerden dolayı hastanelerde tedavi gördüm. Bu sadece benimle ilgili bir çile değildi. En büyük ızdırabı dışarıda benim ailem, çoluğum çocuğum çekti. Sadece ben ve ailem değil ülkücüler bir mağduriyetin içinde oldular. Devrimciler de büyük bir acılar çekti. Bütün Türkiye'de aykırı olan ve hayır diyen herkesi gözaltına aldılar, hapse attılar, tutukladılar.

"KENAN EVREN'İN ÖLÜM HABERİNİ ALDIĞIMDA..."

Kenan Evren'in hırıltı çıkararak öldüğü haberini aldım. Ölünün arkasından konuşulmaz. Biz İslami inançları olan insanlarız. Ama ölüm şekli bana müstahakmış gibi geldi. Ölüme sevinilmez ama ailece gördüğümüz acı ve ızdıraptan ötürü bu ölümü Rabbimizin bir intikamı ve takdiri olarak gördük.

"PROTESTODAN HABERİM VARDI"

Eşimin ve kızımın cenaze töreninde yapacakları protestodan önceden haberim vardı. Protestoya eşim ve kızım karar verdi. Ben de onayladım. Benim sesim oldular. Benim için gittiler. Çok duygulandım. Eşimin kızımın bu hareketinden gurur duydum. Sadece ben değil sağcısı da solcusu da gurur duydu."

İÇERİ GİRDİĞİNDE EŞİ 23 YAŞINDAYDI

İşkenceden dolayı hastanelerde tedavi gören Yılma Durak, hapse girdiği sırada eşi Lamia 23 yaşındaydı. Eylemde bağıran Saliha Gökçe Durak ise en büyük kızları. Bilkent üniersitesi mezunu mezunu Saliha Gökçe Durak iç mimarlık yapıyor.

Haberin Devamı

Facebook sayfasında sinyali vermiş

Babası Yılma Durak'ın 12 Eylül döneminde yaşadıklarını sürekli paylaşan Saliha Durak, Kenan Evren'in öldüğü gecenin sabahında uzun bir yazı paylaştı.

İşte o metin:

Ne oldu bana anlamadım. Kenan Evren geberdi diye sevindiğim için mi?
Geçmişi hatırlayıp üzüldüğüm için mi gözümde 1 damla uyku yok, saat sabahın 5'i...
Daha bebekti Cagri "7 günlük", annem 23 yaşında, Tuba 3 yaşında ben abla...
Babam yok...
Daha o zaman kavramaya çalıştığımız duygulardı; adalet, hak, zulüm...
Biz çok küçüktük. Anlatamazdım bana soran arkadaşlara: "Babam nerede?" Cevabı yoktu.
Hayır cevabı vardı, "anlamı" yoktu...
İdrak genişledikçe, öğrendiklerimiz farklı bir "kor" oldu halâ minik yüreğimize...
Babam...
Kavuşma hasreti bir yandan, gözümüzün önünde canlanan zulüm öte yandan.
Ve parmaklık arkasında babam...
Babam...
Bedenine sığmayan koca yürek, büyük azim ve aşk...
Ölçülemez!
Babam...
Sen artık üzülme...
Hala görüyorum adaletsizliği, yanma!
Sen mücadelenin en güzelini verdin Allah sana yâr!
Bak şerefsizlerin sonuna, zalimin mutlak kaderine!...
Babam sen canımızın parçası, başımızın tacısın...
Babam...

Haberin Devamı