İzmir Ulu Önder, 10 Kasım'da saygı ve özlemle anılacak

Ulu Önder, 10 Kasım'da saygı ve özlemle anılacak

Paylaş
Ulu Önder, 10 Kasım'da saygı ve özlemle anılacak

Ulu Önder, 10 Kasım'da saygı ve özlemle anılacak

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği tarafından Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81'inci yıl dönümünde 'Ata'ya Saygı Yürüyüş'yle anılacak. Anma programı kapsamında İzmirliler, Atatürk portrelerinden oluşan 350 metrelik dev bayrağı taşıyacak.

Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81'inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de çeşitli etkinliklerle anılacak. Anma programları, 10 Kasım Pazar günü saat 08.40'ta Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacak. Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk töreninin ardından, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 10.00'da zeybek gösterilerinin de yer aldığı anma töreni gerçekleştirilecek. Program kapsamında, "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" ise 10 Kasım Pazar günü saat 14.00'de Alsancak Limanı önünden başlayacak. 12'nci kez düzenlenecek yürüyüşe katılacak İzmirliler Atatürk portrelerinden oluşan 350 metre uzunluğundaki dev bayrağı taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar ilerleyecek. "Ata'ya Saygı Yürüyüşü"nün son bulacağı Cumhuriyet Meydanı'nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ata'yı anma konseri düzenlenecek. Uğur Sayınbatur'un şefliğini üstlendiği “Modern Brass Ensembleö Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan bir dinleti sunacak.

ATATÜRK İÇİN ÖZEL KONSER

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğiyle hazırlanan Atatürk'ü Anma Konseri ise, 10 Kasım Pazar saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salon'da gerçekleşecek. Kemanıyla sık sık Atatürk'e Tosca'dan 'E lucevan le stelle' adlı aryayı çalan Enver Kapelman'ın kemanı, ölümünden 40 yıl sonra İzmirliler için çalınacak. Atatürk'ün her defasında hayranlıkla dinlediği aryayı dünyaca ünlü opera sanatçı Levent Gündüz seslendirecek.

Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı