Eğitim - Kariyer Uludağ Üniversitesi’nden 23 alanda 191 doktora öğrencisine YÖK bursu

Uludağ Üniversitesi’nden 23 alanda 191 doktora öğrencisine YÖK bursu

Paylaş
Uludağ Üniversitesi’nden 23 alanda 191 doktora öğrencisine YÖK bursu

YÖK tarafından 2016-2017 yılında başlatılan "Gelecek 10 Yıl İçin Güçlü Nesiller Yetiştirme" Projesi kapsamında 100 alanda 2 bin doktora öğrencisinden 191'i Bursa Uludağ Üniversitesi'nde (BUÜ) eğitim görüyor. BUÜ, 23 alanda 191 doktora öğrencisi ile bu projeden en fazla destek alan üniversitelerden birisi olmayı başardı

Bursa Uludağ Üniversitesi, YÖK tarafından başlatılan 100/2000 Doktora Bursu Projesi'nden en fazla yararlanan üniversitelerin başında geliyor. Türkiye genelinde tüm devlet üniversitesinin başvuruda bulunduğu projeden iki yılda yaklaşık 3 bin 500 doktora öğrencisi faydalanıyor. 100 farklı alanda eğitimlerini sürdüren öğrenciler YÖK tarafından aylık 2 bin 500 TL burs alıyor. BUÜ ise 23 farklı alanda toplam 191 öğrenci almaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER PROGRAM BOYUNCA BURSLARINI ALACAK

YÖK'ün, Türkiye'nin 2023 hedeflerindeki öncelikli alanlarında doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere başlatılan burs programına devlet üniversiteleri arasından en büyük katılımlardan biri Bursa Uludağ Üniversitesi'nden geldi. BUÜ, Ege Üniversitesi'nin ardından programdan en fazla yararlanan ikinci üniversite olmayı başardı. 100 alanın 23'ünde toplam 191 öğrenciyi programa dâhil eden BUÜ, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında da bu öğrencilerin sektörde eğitim almalarının önünü açmış oldu. Öğrenciler, program boyunca burslarını almaya devam edecek.

HEDEF 15 BİN YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİSİ

Son bir yıl içerisinde iki kez 100/2000 doktora bursu çağrısı yaptıklarını açıklayan BUÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay, "Şuana kadar devlet üniversiteleri içerisinde bu programdan en fazla yararlanan üniversitelerden biri olduk. Programın asıl amacı, Türkiye'nin cari açık verdiği alanlardaki eğitimli insan eksikliğinin giderilmesidir. Sadece belli noktalarda doktora yapılmasının ülkemize fazla bir katkısı olmuyor. Ülkemizin cari açığı istenilenden fazla ve buradaki çalışmalara baktığımız zaman açık veren kalemlerin tamamı bizim çalışma alanlarımız içerisinde yer alıyor. 15 araştırma üniversitesinden biri olarak burada üstümüze düşeni yapmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Elimizdeki beşeri kaynakları, etrafımızdaki ilgili sektörlerin kaynaklarıyla harekete geçirerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Rektör Ulcay, YÖK'ün önümüzdeki dönemde de bu program için kontenjan artırması durumunda çağrıya çıkmaya devam edeceklerini aktardı. Ulcay, hedeflerinin hâlihazırdaki 10 bin yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısını 15 bine çıkarmak olduğunu vurguladı.

23 ALANDA DOKTORA EĞİTİMİ

Bursa Uludağ Üniversitesi, YÖK 100/2000 Doktora Bursu kapsamında; Davranışsal Ekonomi, Felsefe, Göç Çalışmaları, İnsan Bilgisayar Etkileşimi, Katılım Bankacılığı, Kudüs ve Filistin Çalışmaları, Metabolizma ve Kronik Hastalıklar, Ortadoğu Çalışmaları, Siyaset Psikolojisi, Sürdürülebilir Tarım, Uluslararası Güvenlik ve Terör, Yapı Malzemeleri, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Yoksulluk Çalışmaları, Yöneylem Araştırmaları, Güç ve Depolama Teknolojileri, Manevi Danışmanlık, Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları, Moleküler Onkoloji, Moleküler Patoloji, Ulaştırma Akıllı Ulaşım Sistemleri ile Yeni Nesil Kompozitler ve Çok İşlevli Nanokompozit Malzemeler konuları dahil olmak üzere toplam 23 alanda doktora öğrencilerine eğitim veriyor.

Haberin Devamı

Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)