Gündem Uludağ'da ilginç görüntü! Herkes villa sanıyor ama...

Uludağ'da ilginç görüntü! Herkes villa sanıyor ama...

Paylaş
Uludağ'da ilginç görüntü! Herkes villa sanıyor ama...

Bursa'da Tarım Orman Bakanlığı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Uludağ Milli Park Müdürlüğü'nün birlikte yaptığı 5 yıldızlı tuvaletler tamamlandı. Özellikle kampçıların bulunduğu Sarılan bölgesinde, her birinin mali değeri 550 bin lirayı bulan hamamlı tuvaletlerin dış görüntüsü villayı andırıyor. Tamamen ahşap ve taş kullanılarak yapılan tuvaletler doğal gaz ile ısınıyor. Lüks tuvaletin içerisinde hamam, duşakabinler, soyunma dolapları ve engelli vatandaşlar için özel tuvaletler bulunuyor

Uludağ'daki 50 yıllık tuvalet krizi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ortadan kaldırılıyor. Bakanlık tarafından ayrılan 2,5 milyon liralık bütçe ile Sarıalan kamp alanında 2 adet hamamlı lüks, piknik alanında 2 adet, Kirazlıyayla'da 1 adet, 2'inci oteller bölgesinde de 1 adet tuvalet yapımına başlandı. Bakanlık tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Uludağ Milli Park Müdürlüğü'nce ortak yapılan 5 yıldızlı tuvaletler içerisinde her türlü konfor düşünülmüş.

Haberin Devamı

HAMAM, DUŞAKABİNLER, SOYUNMA ODALARI...

Özellikle kampçıların bulunduğu Sarıalan bölgesindeki, her birinin mali değeri 550 bin lirayı bulan hamamlı tuvaletlerin dış görüntüsü villayı andırıyor. Tamamen ahşap ve taş kullanılarak yapılan tuvaletler doğal gaz ile ısınıyor. Lüks tuvaletin içerisinde hamam, duşakabinler, soyunma dolapları, engelli vatandaşlar için özel tuvaletler bulunuyor.

KOMBİLİ TUVALETLER

Her biri 150 metrekare olan tuvaletler kadın, erkek, çocuk ve engelli olmak üzere 4 bölümden oluşuyor. Tuvaletlerin içerisinde kombi bulunacağından ağır kış koşullarında da kolaylıkla kullanılabilecek. Uludağ'da ağır geçen kış aylarında kar yükünün çok olması nedeniyle çatılarda zenon panel sistemi kullanılmış. Çatı ve cephe kaplamaları alüminyum kenet sistemle yapılmış olup yan cepheler kültür taşı ile kaplanmış. Tuvaletler kullanılan seramik malzemelerle de örnek bir yapı görünümüne sahip.

Haberin Devamı

Tuvalet içerisindeki hamam bölümünde erkek, kadın ve engelli bölümü olmak üzere 3 bölüm bulunuyor. Erkek ve kadın bölümleri tamamen simetrik yapıda olup 8 adet duş , 4 adet alaturka alafranga dahil olmak üzere tuvalet soyunma kabini ve bekleme alanları bulunuyor. Ayrıca yürüyüş bölümleri de ahşap malzeme ile kaplanmış.

AA