Gündem Uludağ'da korkunç kaza!

Uludağ'da korkunç kaza!

Paylaş
Uludağ'da korkunç kaza!

Uludağ'a tatile giden işadamının lifte takılan parmağı koptu

Bursa'ya eşi ve 3 çocuğu ile birlikte tatile gelen işadamı Mehmet Ali Üstündağ, kaldığı otelin kayak pistinde parmağı kayak liftine sıkışınca parmağını kaybetti. Üstündağ’ın kopan sol elinin orta parmağı, getirildiği hastanede yerine dikildi. Parmağın işlevini kazanıp kazanmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Haberin Devamı

İstanbul’da Yeşilköy’de oturan ve inşaat işleri ile uğraşan 52 yaşındaki Mehmet Ali Üstündağ, Uludağ yolu üzerindeki otelde eşi ve 3 çocuğu için yer ayırttı. Çarşamba günü otele giriş yapan Mehmet Ali Üstündağ, perşembe günü otelin arka bölümünde bulunan küçük piste çocuklarına kayak dersi aldırmak istedi. Ders öncesi kayak hocasıyla pistleri dolaşmaya çıkan Mehmet Ali Üstündağ'ın sol elinin orta parmağı liftin demirleri arasına sıkıştı. Çığlıklarına rağmen kimsenin lifti durdurmadığını ileri süren Mehmet Ali Üstündağ, sol elinin orta parmağının koptuğunu söyledi.

Kopan parmağını alıp otele döndüğünü söyleyen Üstündağ, parmağını buzun içine koyarak Bursa’ya gelerek Acıbadem Hastanesi’nde ameliyata alındı. Üstündağ’ın parmağı yaklaşık 5 saat süren operasyonla yerine dikildi. Üstündağ’ın dikilen parmağının işlevini kazanıp kazanmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Haberin Devamı

‘PARMAĞIMI BİLEREK KOPARDIM’

Yaşadığı dehşet dakikalarını anlatan Mehmet Ali Üstündağ, sıkışan parmağını kurtarabilmek için çok çaba gösterdiğini ancak buna engel olamadığını söyledi. Üstündağ şunları anlattı:

“Kayak hocasına çarpmamak için sağ elimle lifti tutarken sol elimi ileriye doğru uzattım. Bu sırada sol elimin orta parmağı lifte takıldı. Önümde düşen kayak hocasına ‘Parmağım takıldı, lifti durdurun’ diye bağırdım. Ama kimse yardımcı olamadı. Yukarı doğru çıkarken bazı bölgelerde ayaklarım yerden kesiliyor, parmağım da uzuyordu. Parmağım kopmasın diye diğer kolumla da lifte tutunuyordum. Tek parmağım asılı tepeye kadar çıktım. Uç noktaya gelince buradaki liftin çelik halatının içinden geçtiği metal çarkın parmağımı koparmasını sağladım. Yoksa kolumu da koparabilirdi. Parmağımı bile bile kopardım. ‘Parmağım koptu arkadaşlar kızak getirin’ diye haykırmama rağmen kimse yardımıma gelmedi. Lifti de durdurmadılar.”

KARLARIN ARASINDA PARMAK ARADILAR

Kendi imkanlarıyla perişan bir halde aşağıya indiğini belirten Üstündağ, “Kopan parmağımı yanıma gelenlere vererek buzun içine koymalarını istedim. Otele inince parmağı sorduğumda bulamadık. Tekrar yukarıya çıkmak zorunda kaldık. Karların arasında bulduğumuz parmağımın üzerine basılmıştı. Bu arada çok vakit kaybettik” dedi.

Haberin Devamı

Otelin kayak liftlerinin ilkel olduğunu ve kazalara karşı önlem alınmadığını öne süren Mehmet Ali Üstündağ, kaza sırasında lift başında bekleyen herhangi bir görevlinin de olmadığını iddia etti ve sorumlular hakkında hukuk mücadelesi başlatacağını söyledi.

Yalçın ÖZÜM- Erdoğan PAÇİN/BURSA, (DHA)