Gündem Uludere 2 yıldır adaleti bekliyor

Uludere 2 yıldır adaleti bekliyor

Paylaş
Uludere 2 yıldır adaleti bekliyor

Kaçakçılık yaparken PKK'lı sanılmaları üzerine düzenlenen hava bombardımanında 34 köylünün can verdiği Uludere olayının ikinci yıldönümü bugün... Failler hala bulunabilmiş değil

Şırnak Uludere’de 28 Aralık 2011’de kaçakçılık için yürüyerek Irak’a geçen köylüler, dönüş yolunda PKK’lı terörist sanılmış ve Türk savaş uçaklarınca bombalanmıştı. Olayda 34 köylü ölmüştü. Ölenlerin aileleri kendilerine devletin verdiği 123’er bin liralık tazminata “Failler bulunana kadar almayız” diye dokunmamışlardı.

Bugün Uludere olayının 2. yıldönümü ve hâlâ olayda ihmali bulunanlar ortaya çıkarılmadı, soruşturma sürüyor. Dün İstanbul, Van, Antalya ve Hakkari’de Uludere olayıyla ilgili anma ve protesto gösterileri düzenlendi. Uludere kurbanlarının köyleri olan Güzelyazı ve Ortaca’da bugün anma törenleri düzenlenecek.

KEPENKLERİ AÇMADILAR


Bu arada, Uludere olayının ikinci yıldönümünde, Hakkari kent merkezi ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde protesto amaçlı kepenkler açılmadı. Nöbetçi fırın ve eczane dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu Hakkari ve ilçelerinde, polis çeşitli noktalarda güvenlik önlemi aldı.