Ulukışla Ulukışla Maden Köyü, sosyal tesislere kavuştu

Ulukışla Maden Köyü, sosyal tesislere kavuştu

Paylaş
Ulukışla Maden Köyü, sosyal tesislere kavuştu

Ulukışla Maden Köyü, sosyal tesislere kavuştu

Malik GÖDELİNER/ULUKIŞLA, (Niğde), (DHA)- NİĞDE’nin Ulukışla ilçesine bağlı Maden Köyünde yapılan çok amaçlı sosyal tesis hizmete girdi.
Muhtarlık odası, düğün, taziye evi ve diğer sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacak tesisin açılışına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ilçe Kaymakamı Abdülkadir Nar, ilçe Belediye Başkanı Ali Uğurlu, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, firma yetkilileri Necati Kurmel, Yahya Uzdiyen, il, ilçe daire müdürleri ile yöre halkı katıldı. Tören öncesi 88 yaşındaki Esma Meydan, Atatürk adlı bir şiir okudu.
Çok amaçlı tesisleri yöre halkına kazandıran şirket yetkililerine teşekkür eden Vali Yılmaz Şimşek, “Şüphesiz, gerek hayırsever vatandaşlarımız tarafından, gerekse Gümüştaş gibi sosyal sorumluluk sahibi firmalarımızın yaptıkları bu tür tesisler bizler için çok anlam ifade ediyor” diye konuştu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanvekili Yahya Uzdiyen ise “Madencilik doğası gereği çevresiyle uyumlu bir iş kolu. Bir tarafın kazanıp, bir tarafın baktığı bir iş değil. Emeği geçen herkes kazanacak. Toprağı işleyen kazanacak, biz kazanacağız, çalışanlarımız kazanacak. Elimizden geldiğinde bişeyler yapamaya çalıştık” dedi.
Sosyal tesisin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Köy Muhtarı Salih Avcu da, çok amaçlı tesisin düğünlerin yanı sıra halkın birçok ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Konuşmaların ardından plaket töreni ve tesislerin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı