Dünya Uluslararası Af Örgütü'nden Yemen'deki ihlallerin araştırılması çağrısı

Uluslararası Af Örgütü'nden Yemen'deki ihlallerin araştırılması çağrısı

Paylaş
Uluslararası Af Örgütü'nden Yemen'deki ihlallerin araştırılması çağrısı

Uluslararası Af Örgütü, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Yemen güçlerini ülkenin güneyinde bulunan hapishanelerde işkence yapmakla suçladı ve bu ihlallerin savaş suçları olarak soruşturulması çağrısında bulundu

Uluslararası Af Örgütü, yaptığı bir açıklamada Yemen hükümeti ve BAE güçlerinin onlarca kişiyi ortadan kaldırdıklarını açıkladı. Örgüt, BAE ve Yemen güçlerini ülkenin güneyinde bulunan hapishanelerde işkence yapmakla suçladı ve bu ihlallerin savaş suçları olarak soruşturulması çağrısında bulundu. Açıklamada Mart 2016-Mayıs 2018 tarihleri arasında Aden, Lhic, Ebyen Şebve ve Hadramut illerinde yapılan bir araştırmanın sonucunda Yemen ve BAE’ye ait hapishanelerde işkence, kötü muamele ve darp yapıldığının tespit edildiği kaydedildi. Uluslararası Af Örgütü'nün Kriz Müdahale Programı Direktörü Tiran Hassan, BAE'yi "yasaların dışında paralel bir güvenlik yapısı oluşturma ve ihlallerini bu yapı içinde devam ettirmekle" suçladı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Birleşmiş Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, "BAE’nin Yemen’deki rolü karalamaya maruz kaldık. Sokotra adasına göz dikmedik ve tüm bu ithamlar iftira ve yalan" ifadelerini kullandı.

İHA