Spor Ümit Özat: Manisa maçıyla çıkışımız sürecek

Ümit Özat: Manisa maçıyla çıkışımız sürecek

Paylaş
Ümit Özat: Manisa maçıyla çıkışımız sürecek

PTT 1. Lig takımlarından Elazığspor'un teknik direktörü Ümit Özat, Manisaspor maçıyla çıkışlarını devam ettirmek istediklerini söyledi.

Özat, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfaspor’un sahasındaki çim sorunu nedeniyle Orduspor’la yapacağı maçı, Elazığ Atatürk Stadyumu’nda oynayacak olmasının saha zeminini olumsuz yönde etkileyebileceğine dikkati çekti.

Maçların birer gün arayla oynatılmasının yanlış bir karar olduğunu savunan Özat, iklim şartları da düşünüldüğünde sahanın ertesi gün için uygunsuz hale gelebileceğini belirtti.

Beşiktaş kulübüne de sahalarını paylaşmak için teklifte bulunduklarını anımsatan Özat, paylaşmaktan gocunmadıklarını ancak bir gün arayla maç oynanması sonucu zeminin zarar görecek olmasından endişe duyduklarını söyledi.

Takımın performansının her geçen gün daha iyiye gittiğini ve oyuncularının yarattığı sinerjiden son derece memnun olduğunu ifade eden Özat, "Manisaspor maçıyla çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz" dedi.
Özat, hem antrenörlerin hem de oyuncuların maç esnasında hakemlere baskı uygulayarak kritik pozisyonlarda hakemlerin kararlarını etkilemeye çalışmalarının doğru olmadığını belirtti.

Kendisinin de futbolcularının da hiç bir zaman hakemlerin kararlarını etkileyerek puan ya da puanlar almaya çalışmadıklarını iddia eden Özat, "Kazanmak için her şey mübah değil. İnsanların biraz dürüst olması lazım. Bu ülkede sadece üç takım yok. Onların güçlü olabilmesi için diğer takımların da güçlü olması lazım" diye konuştu.

Maçların akşam saatlerinde oynanmasını da doğru bulmadığını aktaran Özat, İtalya, İngiltere ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinde lig maçlarının daha çok gündüz oynandığına dikkati çekti.
Maçların gündüz oynanmasının her açıdan daha faydalı olacağını düşündüğünü aktaran Özat, "İtalya, İngiltere, Almanya gündüz oynuyor. Biz onlardan daha mı zengin bir ülkeyiz?" dedi.

AA

Haberin Devamı