Ekonomi Umudumuz Araplarda

Umudumuz Araplarda

Paylaş
Umudumuz Araplarda

50 Türk işadamı Arap işadamlarıyla bir araya gelerek işbirliği imkanı arayacak

Anlaşma imzaya dökülecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), krizin en az hasarla atlatılmasına katkı sağlamak için ticareti geliştirecek önemli bir işbirliğine imza atacak.

TOBB ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 19-20 Nisan’da Beyrut’ta yapılacak Türk-Lübnan İş Forumu’nda Arap ülkelerini temsil eden Arap Odalar Birliği ile TOBB arasında işbirliği anlaşması imzalayacak.

Karşılıklı ticaret artacak

Rifat Hisarcıklıoğlu, anlaşma ile Türk ve Arap ülkelerinin iş dünyası arasındaki ticaretin artacağını ifade etti. TOBB ve ve DEİK Başkanı Hisarcıklıoğlu, 21 Nisan’da Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile karşılıklı görüşmede bulunacak.

İki ülke arasında vizelerin kalkmasına rağmen serbest ticaret anlaşmasının imzalanamamış olması, ticaretin önündeki en büyük engel olarak görülüyor.

Alt yapısına talip olacağız

Rifat Hisarcıklıoğlu ile Hariri görüşmesinde serbest ticaret anlaşması ve Türk müteahhitlerin Lübnan’ın alt yapı yatırımlarında oynayabilecekleri rolün gündeme gelmesi bekleniyor.

Görüşmede ayrıca Lübnan’ın elektrik ihtiyacına karşılık Türk firmalarının sağlayabilecekleri katkı ve Türk turizm şirketlerinin tecrübeleri ile Lübnan’ın turizm potansiyelinin birleştirilmesi ele alınacak.

50 işadamı ikili görüşecek

DEİK Türk Lübnan İş Konseyi, TOBB, Beyrut Sanayi Odası, Lübnan Sanayiciler Derneği ve Arap Bankalar Birliği’nin Beyrut’ta düzenleyeceği forum, 19-20 Nisan’da yapılacak.

Türk-Lübnan İş Konseyi Başkanı Mehmet Habbab, DEİK yönetim kurulu üyeleri Şerafettin Aşut, Şaban Baş, UND Başkanı Tamer Dinçşahin, Demir Hayat Başkanı Sema Cıngıllıoğlu’nun aralarında bulunduğu 50 işadamı ikili görüşme yapacak.

2

Haberin Devamı