Türkiye (Son Dakika) Umudun enkazı: 22 ölü 13 yaralı

Umudun enkazı: 22 ölü 13 yaralı

Paylaş
Umudun enkazı: 22 ölü 13 yaralı

Tek hayalleri yeni bir ülkede yeni bir yaşama başlamak olan 35 göçmen kapalı kasa bir kamyona balık istifi dolduruldu. İzmir Gaziemir’de şoför virajı alamadı, kamyon dere yatağına uçtu. 22 göçmen öldü, 13’ü yaralandı

Kamyon kullanma ehliyeti olmayan şoförün direksiyonda uyuduğu iddia edildi. Samos’a gitmek isteyen göçmenlerin, tekneye binmek için hazırladıkları şambreller etrafa saçıldı. Göçmenlerden geriye kalan dünyanın acısı 2 Eylül 2015’te Bodrum’da kıyıya vuran bir ceset tüm dünyanın içini acıtmıştı.

Haberin Devamı

Suriyeli göçmenleri Yunanistan’a taşıyan tekne batınca boğulan 3 yaşındaki Aylan, göçmenlerin acı yolculuğunun sembolü olmuştu. Fotoğrafın ardından göçmenlerin hayatını kolaylaştıracak çözümler aranmaya başlanmıştı.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Ancak aradan geçen 3 yılda hiçbir şey değişmedi. Halen göçmenler bulundukları yerlerde can güvenliği olmadığı için yollara düşüyor. Bazı hikayeler göçmenlerin hedefine ulaşmasıyla mutlu sonla biterken çoğu da faciayla sonlanıyor. Dün İzmir’de yaşanan faciada ise göçmenler denize bile ulaşamadı. İnsan kaçakçıları, İç Anadolu’nun çeşitli kentlerinden topladıkları göçmenleri bir kamyonun açık kasasına doldurdu.

ŞOFÖR UYUDU

Göçmenler İzmir Menderes’ten Yunanistan’ın Samos Adası’na gidecekti. Ancak kamyon sabah 08:00’de İzmir Gaziemir’de virajı alamayıp 25 metre yükseklikteki köprüden Değirmençay yatağına uçtu. Bazı göçmenler kamyondan savruldu. Bazıları da tonlarca ağırlıktaki kamyonun altında kaldı. Kazada 2’si çocuk, 2’si bebek, biri hamile kadın olmak üzere 22 göçmen öldü. 13 kişi de ağır yaralandı. Yolda fren izi olmadığı için kamyon şoförü Mustafa Yılmaz’ın uyuduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

BIRAKIP GİTTİ

Kamyonun şoförü Mustafa Yılmaz, araçtan kendi imkanlarıyla çıktıktan sonra yaralıları orada bırakıp otostopla bir taksi durağına gitti. Ardından bindiği taksiyle de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Mustafa Yılmaz burada doktorlara yüksekten düştüğünü söyledi. Ayağında 2 kırık olan Mustafa Yılmaz’ın çeşitli suçlardan 21 sabıkası olduğu belirlendi. Ayrıca Mustafa Yılmaz’ın ehliyeti ‘B’ sınıfıydı. Bir başka deyişle kamyon kullanmak için gerekli ehliyeti yoktu.

2 EYLÜL 2015

Ege Denizi’nde yılda ortalama 250 göçmen boğuluyor. 2 Eylül 2015 sabahı çekilen bu fotoğraf dünyada göçmenlerin karşılaştığı tehlikenin sembolü olmuştu. Aylan’ı taşıyan teknedeki 12 kişi ölmüştü. Mahkeme, göçmenleri tekneye dolduran Suriye asıllı 2 insan kaçakçısına sadece 4 yıl 2’şer ay hapis cezası vermişti.