Magazin Umut Akyürek kimdir? Umut Akyürek’in hastalığı nedir?

Umut Akyürek kimdir? Umut Akyürek’in hastalığı nedir?

Paylaş
Umut Akyürek kimdir? Umut Akyürek’in hastalığı nedir?

Kanal D ekranlarında yayınlanan Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa programına konuk olan Umut Akyürek kendi ile ilgili bilinmeyenleri anlattı. Programın takipçileri Umut Akyürek kimdir? Umut Akyürek’in hastalığı nedir? sorularını merak ediyor. İşte Umut Akyürek hakkında merak edilenler…

Kanal D ekranlarında yayınlanan Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa programının konuğu Umut Akyürek’ti. Programda zorlu bir süreçten geçtiğini anlatan Umut Akyürek “delirten hastalık” olarak bilinen Trigeminal nevralji hastalığının tedavi süreci hakkında konuştu. Umut Akyürek kimdir? Umut Akyürek’in hastalığı nedir? İşte detaylar…

Haberin Devamı

İşte Umut Akyürek’in açıklamalarından satır başları… “Bir buçuk yıldır zorlu bir süreçten geçtim. Ben bir diş tedavisi gördüm, sonra çok korkunç ağrılar başladı bende. Hayatımda yaşadığım yaşayabileceğim en korkunç ağrıydı”.

“Antibiyotik ilaçlar tükettim. Hiçbiri işe yaramadı. Pek çok ilaç kullandığım için de kilo aldım. Halk arasında bu hastalığın adı ‘delirten hastalık’ olarak geçiyor. Şu anda yok çok şükür bir ağrım. Çok çaresiz kaldığım zamanlar oldu. Çünkü ilacı yok, bir ilaca başlıyorsun bir buçuk ay sonra ilacın etkisini anlıyorsun”.

UMUT AKYÜREK KİMDİR?

Türk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek 12 Temmuz 1973 Ankara'da dünyaya geldi. Leblebi Tozu ve Yaşamak Güzel Şey filmlerinde rol olan Fulden Akyürek ile kardeştir. İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Sakarya'da tamamladı. İlk ve orta öğrenimini Sakarya’da tamamlayan sanatçı, İstanbul Teknik Üniversitesi, Devlet Konservatuarı mezunudur. 1989 senesinde Erol Sayan yönetiminde sürdürülen İzmit Musiki Derneği'ne başlamışıyla kariyeri için önemli bir adım attı. 1990 senesinde TRT amatör ses yarışmasına katıldı ve yarışmada 3. oldu. Sonraki sene ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Bölümü'ne girdi. Umut Akyürek, kendisi gibi sanatçı olan sevgilisi Oktay Ertuğrul ile 2004 yılında nikah masasına oturdu, çift 2005 yılında kızları Melek Bal'ı kucaklarına aldı.

Haberin Devamı

“DELİRTEN HASTALIK” NEDİR?

Halk arasında delirten hastalık diye bilinen trigeminal nevralji, yüz bölgesini tutan bir nöropatik ağrı türüdür ve tic douloureux diye de adlandırılır. Trigeminal nevralji, trigeminal sinirin bir ya da daha fazla dalının kapsadığı alanda gelişen, ani, genellikle tek taraflı, şiddetli, kısa süreli, şimşek gibi saplanan bir ağrıdır.

Ağrının genellikle yüzün alt ve üst çene bölümünde görüldüğü ve daha çok 50 yaş üzerinde görülen hastalığın, çocuklarda bile olabileceği belirten uzmanlar, "Hastalık yüzün duyusunu sağlamanın yanında, çiğneme kaslarının çalışmasını sağlayan trigeminal sinirde bir problem olması sonucunda oluşmaktadır. Trigeminal nevralji ağrısı sürekli, yakıcı veya sancılı bir ağrıdır, bu da hastayı sıkıntıya sokabilmektedir. Bazı hastalar bu ağrı nedeniyle yemek yiyemez, su içemez hale gelmektedir. Hastalık çok sık görülmemesi nedeniyle, genellikle diş hekimleri ve diğer hekimler tarafından atlanmakta ve teşhis genellikle nöroloji ya da beyin cerrahi uzmanlarınca konulmaktadır." diyor.

Haberin Devamı